Primers desallotjats per l'incendi de Calafell: El foc ja ha afectat jardins i tanques

Dues urbanitzacions estan confinades i s'està lluitant perquè les flames no arribin a les cases

Els bombers intenten que les flames no arribin a les cases.
Els bombers intenten que les flames no arribin a les cases. | TarragonaDigital
14 de març del 2023
Actualitzat a les 21:20h
Onze veïns de la urbanització Mas Mel de Calafell han estat desallotjats per l'incendi urbà i forestal declarat al municipi a les sis de la tarda, pròxim a aquest nucli urbà i a la urbanització Bellamar.



Els veïns han marxat amb els seus vehicles. El foc ha afectat tanques i jardins d'algunes cases d'aquest indrets. Segons els Agents Rurals l'incendi ha afectat 13 hectàrees. Els Bombers han augmentat les dotacions que treballen al foc fins a les 46, sumant-hi els membres del Grup Operatiu de Suport (GROS) i del Grup d'Actuacions Forestals (GRAF).

El foc afecta la muntanya de l'Escarnosa i prossegueix en direcció sud-est empès pel vent de mestral, present a la zona durant tot el dia. La flama és intensa i ha creat nombrosos focus secundaris.



L'alcalde de Calafell ha volgut enviar un missatge de calma a la ciutadania, però no ha amagat el neguit que hi ha per l'incendi i ha explicat que és possible que les flames acabin afectant cases.

Els bombers treballent amb una gran quantitat de dotacions per extingir les flames dels nombrosos focus secundaris que s'han generat per culpa del vent.