L'aeroport de Reus tindrà 23 destinacions aquesta temporada d'estiu

Es podrà viatjar a mitja dotzena de països, destacant l'estrena de la connexió amb París-Orly

La previsió és acostar-se a les xifres d'operacions anteriors a la pandèmia
La previsió és acostar-se a les xifres d'operacions anteriors a la pandèmia | Jordi Olària Gras
16 de març del 2023
Actualitzat el 17 de març a les 8:42h
L'aeroport de Reus tindrà 23 destinacions aquesta temporada d'estiu, que arranca el pròxim 26 de març. La vintena d'aeroports on es podrà volar corresponen a mitja dotzena de països i en destaca la connexió amb París-Orly, que no s'havia establert mai fins ara. La companyia que l'opera, Vueling, també és nova a l'equipament reusenc.

El director de l'aeroport, Juan Crespo, ha presentat la temporada "amb molt bones perspectives". Ha recordat que el 2022 es va recuperar el 87% de l'operativa que hi havia el 2019, abans de la pandèmia. La previsió per enguany és "assolir xifres molt similars a les que vam registrar l'any 2019".

En total s'ofereixen, fins ara, més d'un milió de seients en total, motiu pel qual "l'objectiu és incrementar la recuperació obtinguda l'any passat i arribar a xifres anteriors a la pandèmia". En línies generals, subratlla que s'han consolidat els mercats d'Irlanda i el Regne Unit com a principals destinacions. A més, també hi haurà connexions amb Alemanya, Bèlgica, França i els Països Baixos i amb un vol a Palma com a única destinació no internacional.

Durant la mateixa temporada d'estiu, Crespo no descarta que arribin més novetats. Per ara hi ha confirmades 23 destinacions operades per Air Nostrum, Jet2, Ryanair, TUI Airways, TUI Fly Belgium i Vueling. De cara al futur, Crespo assegura que l'aeroport de Reus "està dimensionat per poder assolir una demanda futura, la instal·lació està preparada per superar el milió de passatgers".

Pel que fa a les instal·lacions en si, calcula que tenen potencial per absorbir dos milions i mig de passatgers anuals. El director de l'aeroport de Reus admet, amb tot, que l'equipament té poc marge de maniobra per atraure més destinacions o companyies. Ja es compta, de cara a les aerolínies, amb preus competitius, que ronden la meitat del que costa operar al Prat, per exemple. A partir d'aquí, és la demanda el que pot fer créixer l'aeròdrom reusenc, segons planteja.