Tarragona inicia els treballs de neteja forestal per prevenir incendis

L’actuació forestal planificada per aquest any té un abast de 153.400 m²

Imatge de dos operaris fent treballs de neteja forestal a Tarragona.
Imatge de dos operaris fent treballs de neteja forestal a Tarragona. | Cedida
16 de març del 2023
Actualitzat a les 15:18h
L'Ajuntament de Tarragona ha iniciat els treballs forestals de neteja de franges contra incendis en espais susceptibles de la ciutat. L'actuació, que es fa en una àrea de 153.400 m², es concentra als barris de l'Oliva, Sant Pere i Sant Pau, Mas Bonet, les instal·lacions d'aigua EMATSA, la Universitat Rovira i Virgili, Creu Roja i algunes cases aïllades.

Els treballs consisteixen a reduir la densitat d'arbrat, desbrossar elements i retirar poda. El consistori tarragoní també ha fet una crida als propietaris de solars privats per mantenir-los nets per evitar que en cas d'incendis, aquests es propaguin amb més facilitat.

En aquest sentit, des de l'Ajuntament de Tarragona també es demana la col·laboració ciutadana per no cometre actuacions negligents i alertar el 112 en cas de veure columnes de fum o foc.
 

"Les condicions climàtiques són molt dures, sense pluja i amb risc d’incendi"

La consellera de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Cristina Guzmán, ha destacat la gran feina que s’està duent en el sentit del condicionament forestal de les zones planificades. Així mateix, ha demanat la conscienciació i col·laboració ciutadana tant pel que fa a propietaris de terrenys, com de la població en general.

En aquest sentit, Guzmán ha apuntat que "estem tenint unes condicions climàtiques molt dures, sense pluja i cada vegada amb més risc d’incendi i per tant, recordem a tota la població, ser molt curosos amb l’entorn, la vegetació i l’ús que se’n fa".