1 de 10
PORT DE TARRAGONA

Pas endavant de les obres de la Terminal Guadalajara-Marchamalo del Port

S'han licitat els treballs de la segona i darrera fase de construcció amb un pressupost de 26,7 milions d'euros

La segona fase de la terminal del Port de Tarragona a Guadalajara-Marchamalo. | Port de Tarragona
per TarragonaDigital, Tarragona | 16 de març de 2023 a les 15:48 |
El Port de Tarragona ha publicat aquest dijous la licitació de la segona fase de les obres de la Intermodal PortTarragona Terminal Guadalajara-Marchamalo. Els treballs tenen un pressupost inicial de 26,7 milions d'euros i està previst que s'executin en un termini d’un any, amb la previsió que la terminal estigui operativa l'any 2024.

Aquesta infraestructura es convertirà en el principal 'port sec' amb caràcter 'hub' del centre peninsular. Segons el Port, es tracta d'un punt "estratègic clau" per captar nous tràfics del centre de la península i que consolidaran les instal·lacions portuàries com a porta natural d’entrada i sortida del Mediterrani.


Segons l'Autoritat Portuària de Tarragona, situar-se al centre de la península "és molt important en la seva estratègia en la diversificació de tràfics". La nova terminal, de 150.000 metres quadrats, podrà operar trens de 750 metres.
 

Reforça la connexió entre el Corredor d'Henares i el Corredor Mediterrani

La connexió amb La Boella, la seva terminal bessona situada a l'interior del Port de Tarragona, indiquen des del port tarragoní, reforça la unió, la connexió i la capacitat del Corredor d'Henares amb el Corredor Mediterrani, afavorint la circulació de mercaderies entre la Península i la resta del continent europeu.


Les principals actuacions d’aquesta segona i darrera fase són, per una banda, la instal·lació de dinou desviaments que permetran tots els moviments i maniobres, la construcció de tres vies de càrrega i descàrrega per a trens de fins a 750 metres de longitud i de tres vies d’expedició i recepció també per a trens de fins a 750 metres.

Per altra banda, la pavimentació de 100.000 metres quadrats per la zona d’operativa i emmagatzematge de mercaderies i la construcció d’un edifici de serveis de 100 metres quadrats.


En total, es construiran 7.750 metres de via d’ample ibèric. Un espai multifuncional, especialitzat en funcions logístiques, distribució i transformació amb tots els equips i dotacions com a complement a l’activitat principal.

A més, tindrà una capacitat per canalitzar els principals fluxos nacionals i internacionals de mercaderies, ja que està situada en l'àrea d'influència de Madrid i ubicada en el corredor d'Henares, l'àrea més dinàmica de l'entorn de la capital de l’Estat.
Participació