Proposen reduir l'edat de jubilació dels treballadors de la química

El sindicat UGT s'ha reunit amb l'AEQT per tractar aquesta demanda

Els sindicats proposen reduir l'edat de jubilació dels treballadors del sector químic.
Els sindicats proposen reduir l'edat de jubilació dels treballadors del sector químic. | Cedida
17 de març del 2023
Actualitzat a les 12:44h
La UGT FICA de Tarragona s'ha reunit amb l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) per buscar el compromís de la patronal petroquímica i sol·licitar conjuntament un estudi per reduir l'edat de jubilació per a tots els treballadors del sector.

El sindicat ha fet referència a l'article 206 de la Llei 21/2001, de 28 de desembre, que contempla demanar la jubilació anticipada per raó d'activitat. Aquesta s'ha de sol·licitar per part de les organitzacions sindicals i empresarials més representatives.

Per aquest motiu, la UGT FICA de Catalunya ha instat a l'AEQT a unir-se a la demanda del sindicat.
 

Demanen l'aprovació de mocions de suport en ajuntaments i a la Diputació

En un comunicat, CCOO i UGT també han instat els ajuntaments del Camp de Tarragona i a la Diputació de Tarragona a aprovar mocions de suport per millorar les condicions laborals i d’accés a la jubilació de les persones que treballen a la província de Tarragona, on predominen sectors d’activitat amb unes condicions d’especial penositat, perillositat i toxicitat, com la química, la petroquímica, el turisme i l’agropecuari.

Ara com ara, els ajuntaments de Tarragona i la Canonja ja han aprovat una declaració institucional i una moció, respectivament, en aquest sentit.