Inversió milionària per transformar l'N-340 i la T-11 a Tarragona

L'Estat cedirà tres trams de carreteres a l'Ajuntament, però abans executarà actuacions per valor de 12,9 milions d'euros

La T-11 al seu pas pels barris de Ponent de Tarragona.
La T-11 al seu pas pels barris de Ponent de Tarragona. | Jonathan Oca
17 de març del 2023
Actualitzat a les 15:39h
El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana invertirà 12,9 milions d'euros en les obres de millora i transformació de quinze quilòmetres de les carreteres a la ciutat de Tarragona. Així ho ha anunciat aquest divendres el secretari d'Infraestructures, Xavier Flores, durant la presentació de l'acord assolit amb l'Ajuntament pel traspàs dels trams de l'N-340 i la T-11.

L'acord inclou la cessió de l'N-340, en el seu tram entre la Via Augusta i la Mora, així com l'antiga carretera de València. També forma part de l'entesa el tram de la T-11 al pas pels barris de Ponent. Abans de la cessió, el Ministeri preveu executar tres projectes en els trams que se cedeixen.

Una vegada executades aquestes inversions, els trams de carretera es traspassaran a l'Ajuntament de Tarragona, que a partir de llavors assumirà la titularitat i el manteniment.
 

Ampliació del pont del Francolí

La primera de les inversions és l'ampliació del pont del Francolí, a l'avinguda Roma, amb un carril per a vianants i bicicletes. També està prevista la rehabilitació del tram de carretera davant del Tanatori, una millora en la il·luminació, la construcció d'una vorera per a vianants i la renovació de l'asfalt de l'N-340 fins a Bonavista.

En aquest sentit, aquesta primera actuació també preveu  la instal·lació de pantalles acústiques en un tram de 852 metres a l'autovia A-7. La intervenció suposarà una inversió total de 8,4 milions d'euros i es treballa amb la previsió que es liciti a l'estiu.
 

Avinguda urbana fins a la Mora i humanització de la T-11

El segon projecte vol millorar l’asfalt de l'N-340, a més de construir una vorera i enllumenat públic, entre la Via Augusta i la Mora. I el tercer projecte adequarà la T-11 amb també una vorera, un carril bici així com la pacificació d’una cruïlla amb semàfors a la Rambla de Torreforta.

Finalment, la tercera intervenció es farà a la T-11, amb un impuls a la mobilitat a peu i en bicicleta entre els barris de Parc Riu Clar, l'Albada i la Floresta, per humanitzar la via. En aquest sentit, s'incorporaran semàfors en l'enllaç entre la Rambla de l'Albada i l'Institut Torreforta.
 

"Tres projectes transformadors per a la ciutat"

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha assenyalat que "són tres projectes transformadors per a la ciutat. Ens permetran passar de carreteres a avingudes, posant les persones al centre i potenciant la descarbonització i la mobilitat sostenible".

Xavier Flores ha manifestat que "és un molt bon acord per la ciutat. Hi ha una voluntat de transformació de la mobilitat activa. És una gran oportunitat de transformar les carreteres en vies de llarg recorregut que permeti una mobilitat més urbana i espais d’oci".

Finalment, el subdelegat del govern espanyol, Santiago Castellà, ha remarcat que "aquest acord és una solució molt bona per la ciutat de Tarragona".