L'oferta de formació professional s'exhibeix aquesta setmana a Reus

La Llotja de Reus acollirà dues jornades on empreses i estudiants compartiran espai

Les jornades volen mostrar els avantatges de l'FP.
Les jornades volen mostrar els avantatges de l'FP. | TarragonaDigital
20 de març del 2023
Actualitzat a les 18:12h
La formació professional serà la protagonista aquesta setmana a l'espai Llotja de Reus gràcies a dues convocatòries que volen promocionar aquests estudis en tots els àmbits, des dels instituts, les empreses i també les famílies.


La primera jornada se celebra aquest dimarts, 21 de març, amb la Fira de l'FP Dual, i la segona el dimecres 22 amb la Mostra de Grau Mitjà PFI-PTT Reus FP.

Durant el transcurs de la Fira de l'FP Dual, empreses i estudiants es podran informar sobre tots els avantatges de participar en un FP dual. S'assessorarà les empreses interessades en aquesta modalitat i que ja han confirmat la seva assistència, a la vegada que s'informarà els estudiants sobre les diferents alternatives de l'FPDual i les necessitats reals del teixit empresarial del territori, de manera que es faciliti la inserciólaboral.

Una fira per a empreses i futurs estudiants 

Les 11 empreses que han confirmat la seva assistència són Indústries Teixidó, PortAventura, Indústries Preciber, LyondellBasell, Elring Klinger, MaserGrup, Liasa, Emasa, Escardó, l'Institut Villablanca i l'Ajuntament de Reus.


D'altra banda, els centres formatius que mostraran la seva oferta d'FP a la fira seran tots els que formen part de l'àmbit territorial de la Cambra de Comerç de Reus: l'INS Ramon Berenguer IV de Cambrils, l'Escola d’Hoteleria de Cambrils, l'INS Antoni Ballester de Mont-roig, l'Institut Martí l’Humà de Montblanc, l’Escola Agrària de Gandesa, l'INS Priorat de Falset i els instituts de Reus INS Tapiró, INS Gaudí, INS Domènech i Montaner, INS Baix Camp, Escola d’Horticultura i Escola Maria Rosa Molas.

Durant tota la jornada es duran a terme diferents activitats. Una d'elles seran els 'Cafès del Treball' que establirà connexions entre instituts i empreses, o una taula rodona de casos d'èxit. L'horari d'aquesta fira serà de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 20.00 hores.

Primera mostra de graus mitjans

El dimecres 22 de març, la Llotja de Reus acollirà la primera Mostra de Grau Mitjà PFI-PPT Reus FP, una convocatòria creada a partir de la inquietud dels instituts de Reus per exhibir la seva oferta en aquest àmbit educatiu.

Després que la fira Camins d'FP es traslladés a Tarragona, malgrat haver nascut a Reus, aquesta nova mostra vol ocupar l'espai i donar visibilitat a aquest tipus d'oferta formativa a la capital del Baix Camp.

A la Mostra de Grau Mitjà PFI-PPT Reus FP hi prendran part els instituts Baix Camp, Domènech i Montaner, Gaudí, Horticultura i Jardineria, Josep Tapiró, Col·legi Mare Molas, Mas Carandell i l'Escola de Dansa i Arts Escèniques Artis.

L'horari serà de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 20.00 hores, i també s'hi duran a terme activitats com una xerrada sobre 'El paper de la dona en l'àmbit tecnològic i la indústria' o una sobre els itineraris formatius d'FP després de l'ESO.