La CUP de Cunit presenta els cinc primers llocs de la llista per a les municipals

​Emma Pelegrín, Gemma Ortiz, Plàcid Rosaleny, Lurdes Maneu i Jesús Vallejo encapçalen la candidatura

Els cinc primers integrants de la candidatura de la CUP de Cunit.
Els cinc primers integrants de la candidatura de la CUP de Cunit. | Cedida
21 de març del 2023
Actualitzat a les 14:03h
La CUP de Cunit ha presentat els primers cinc integrants de la seva llista per a les eleccions municipals del mes de maig. Es tracta d'Emma Pelegrín, Gemma Ortiz, Plàcid Rosaleny, Lurdes Maneu i Jesús Vallejo. La cap de llista a les municipals del 2019, Ruth Sunyol, ocuparà el lloc número sis.

Des de la CUP han reiterat la seva visió allunyada dels "personalismes" en la candidatura, apuntant que la seva força recau en "el què" i no "en el qui" i que l'ordre no altera la seva proposta política. Entre els noms que s'han presentat, expliquen que hi ha "activistes veïnals, voluntàries a les AFA del municipi, sindicalistes i activistes mediambientals".

Pel que fa al programa electoral, la formació destaca que és vital "posar la institució municipal al servei de les persones", carregant contra "la política d'aparador" de l'actual govern. Un govern al qual acusa d'impulsar "polítiques caducades d'urbanisme, amb un creixement insostenible i el turisme com a única opció per a l'economia del municipi". De la mateixa manera, es mostren en contra de la "constant externalització dels grans contractes de serveis públics".

Entre els eixos del seu programa destaquen la redacció d'un nou Pla Urbanístic Municipal "on es protegeixi el territori davant l’especulació", la creació d'habitatge de lloguer social i assequible i la creació d'una empresa pública "com a punt de partida per iniciar municipalitzacions dels serveis essencials".