1 de 10
POLÍTICA

Cs Reus reclamarà al ple que els senyals de trànsit «siguin bilingües»

Acusen l'Ajuntament d'incomplir la llei i subratllen que "hi ha paraules extremadament diferents"

La moció es debatrà al ple d'aquest divendres | Jordi Olària Gras
per TarragonaDigital, Reus | 22 de març de 2023 a les 17:15 |
El penúltim plenari del mandat a l'Ajuntament de Reus està previst per aquest divendres, 24 de març. Fa mesos que les sessions destil·len ambient de precampanya, i la previsió és que la dinàmica vagi a l'alça els dos plens que queden. En el d'aquest divendres, Cs portarà una moció reclamant "que els senyals de trànsit siguin bilingües".

La formació taronja assegura que, actualment, "els senyals de trànsit només estan en català, infringint la normativa estatal". La portaveu del grup municipal, Débora García, explica que la moció exigeix a l'Ajuntament que inclogui el castellà "a les indicacions escrites que acompanyin els panells de senyalització de les vies públiques i inscripcions". Subratllen que "hi ha paraules que són extremadament diferents en les dues llengües".


Al comunicat de premsa detallen "per exemple "gual" en català, que és "gual" en espanyol, "tallat" en català, que és "tallat" en espanyol, etc." (sic). La segona proposta de Cs al plenari reclamarà "que s'apliqui la jornada laboral flexible, bonificar les activitats extraescolars, el menjador i el transport escolar entre altres mesures" per tal de facilitat la conciliació familiar.
Participació