1 de 10

Josep Baiges fitxa pel PSC de Reus i anirà de número 2 a la llista electoral

Fitxatge mediàtic del PSC de Reus de cara a les eleccions municipals 2023

Josep Baiges fitxa pel PSC de Reus. | Jordi Olària
per Jordi Olària Gras, Reus | 23 de març de 2023 a les 10:57 |
Cop d'efecte mediàtic del PSC de Reus a la precampanya de les eleccions municipals. Aquest dijous, 23 de març, han presentat Josep Baiges com a número dos de la llista, tot just per darrere de Sandra Guaita. El comunicador, àmpliament conegut a la ciutat, ha sigut secretari general, cap de gabinet i director de comunicació de la Cambra de Comerç de Reus fins aquest mateix dijous, quan ha renunciat als càrrecs.

Els socialistes mantenien en secret la composició de la llista electoral, a diferència de partits com ERC o Junts, que n'ha anat presentant els integrants amb comptagotes. El PSC, en canvi, només havia fet l'acte d'arrancada preelectoral amb Sandra Guaita. Sí que han presentat algunes propostes, i ja havia protagonitzat un dels moments més comentats de la precampanya amb una pancarta a Tarragona, però no havien desenvolupat la llista.


El de Baiges és, fins ara, el fitxatge més mediàtic d'aquestes eleccions municipals. ERC també ha incorporat algunes cares conegudes, però lluny de la capçalera de la llista. És el cas de la presidenta d'Unió de Botiguers, Meritxell Barberà, o l'exsocialista Joan Anton Verge.

En el cas de Baiges per al PSC, no es tracta només d'un fitxatge mediàtic, sinó que també ocupa un lloc més que destacat. Serà el segon integrant de la llista per darrere de la futura alcaldable, Sandra Guaita. Pel que fa a la resta de membres, els socialistes no n'han desvelat cap.

 

Baiges podria enfocar-se a l'àmbit empresarial

La futura alcaldable ha aclarit que "hem comptat amb gent interna del partit perquè estan preparats i ho poden fer, però també hem anat a buscar gent de fora". Aquest divendres, 24 de març, tindrà lloc l'assemblea local que ha de ratificar la llista electoral. El partit vol esperar, per tant, que la militància la conegui i hi doni el seu vistiplau abans de fer-la pública.

Durant la presentació de Baiges, des dels mitjans de comunicació se li ha preguntat en quin àmbit d'un hipotètic govern se sentiria còmode treballant. "Abans li feia la broma a la Sandra que jo puc ser el Sergio Roberto de la política local", ha respost. "Fa tants anys que em dedico a fer ciutat, que no vol dir que no faci tot bé, però sí que puc tocar diverses àrees", ha afegit.


Ha admès que el PSC l'ha fitxat "per l'àmbit de l'empresa i l'economia, que és al qual m'he dedicat els últims setze anys". Tot i això, ha insistit que "no he posat cap condició prèvia, soc aquí per sumar, per fer xarxa i perquè ella sigui alcaldessa". De fet, a més de la seva trajectòria en el món de la comunicació i en l'àmbit de la Cambra, també s'ha implicat en altres sectors.

N'és un exemple el de l'educació, a través de l'AMiPA de l'escola dels seus fills que va presidir. Llicenciat en Història General i Geografia per la Universitat Rovira i Virgili, també va fer un màster en Direcció d'Empreses Radiofòniques per la Universitat Autònoma de Barcelona.


Ha format part de la junta del Col·legi de Periodistes de Catalunya, feina que ha exercit a Ràdio Reus i a Canal Reus. En clau ciutadana, l'Ajuntament li va lliurar el Tro de Festa l'any 2018 i és membre de la junta de la Lliga Catalana Contra el Càncer de les comarques de Tarragona i les Terres de l'Ebre.
 

Considera que Guaita "és l'alcaldessa que necessitem ara"

Sandra Guaita ha afirmat que el projecte de ciutat que va exposar la setmana passada "ha de ser transversal i ha d'anar més enllà de les nostres sigles, que òbviament representem". És amb aquest perfil, ha explicat, que han ofert a Josep Baiges integrar-se a la llista electoral. "Hem estat buscant persones que s'hagin implicat en la ciutat i hagin treballat per fer-la cada vegada més gran", ha resumit.

Per la seva part, el Baiges ha arrencat la seva presentació explicant que "m'he passat la vida dient 'benvinguts al món de Reus', i ara veig que el meu món de Reus és la Sandra Guaita". Segons ha detallat, la futura alcaldable socialista el va citar a finals de l'any passat "perquè li expliqués com veig la ciutat, com la imagino, com la desitjo, com l'anhel-ho, com la vull per als meus fills". Una primera trobada en la qual no es va plantejar, assegura, la seva incorporació a la llista del PSC.

"Em va seduir políticament per la seva imatge de la ciutat" i, quan li va proposar, va optar per acceptar. "No perquè fos el número dos, perquè el meu grau de compromís amb la Sandra, les seves idees i el seu plantejament de Reus, el tindria de la mateixa manera si fos al deu o al vint", ha sentenciat. "Estic convençut que la Sandra serà una grandíssima alcaldessa per la ciutat de Reus, l'alcaldessa que necessitem ara, en el moment històric i transcendent en el qual es visualitza la possibilitat de fer un canvi", afegeix.

Durant la seva exposició ha volgut elogiar l'actual grup municipal del PSC i recordar, de manera especial, Carmina Pozuelo, regidora socialista que va traspassar fa prop de tres mesos.
Participació