Jornada negra a Europa: el Reus Deportiu penja d'un fil i el Calafell està eliminat

Dues derrotes a la cinquena jornada de la Champions deixen el Reus Deportiu a la vora de l'eliminació i el Calafell ja fora de la màxima competició europea

L'hoquei tarragoní ha viscut una nit per oblidar
L'hoquei tarragoní ha viscut una nit per oblidar | Reus Deportiu
23 de març del 2023
Actualitzat el 24 de març a les 9:01h
Nit per oblidar per a l'hoquei del Camp de Tarragona després dels resultats del Reus Deportiu Virginias i del Parlem Calafell a la Champions League. Ambdós conjunts han perdut contra els seus rivals i viuen dues situacions diferents que poden unir-se en la darrera jornada. Els calafellencs han quedat eliminats de la competició després de caure davant l'Oliveirense (4-0) i els reusencs pengen d'un fil després de caure a casa contra el Barcelos (1-4).

El Reus frega l'eliminació

Els homes dirigits per Jordi Garcia han perdut al Palau d'Esports contra el Barcelos (1-4), fet que complica molt l'existència dels roig-i-negres a la màxima competició. Els del Baix Camp veien com en el minut 10 el visitant Vieira anotava el 0 a 1 amb un llançament en el segon pal després de culminar una bona combinació del seu equip. Els ganxets veien així com ja no depenien d'ells mateixos per classificar-se per a la següent ronda.

Francesco Compagno empatava sobre la botzina del descans amb un llançament des de la frontal i donava aire a un Reus que s'ha enfonsat en el segon temps. Morais tornava a avançar el Barcelos amb una rematada potent que es colava a prop de l'escaire dret de Càndid Ballart. Amb els locals buscant l'empat desesperadament, els portuguesos han sentenciat el duel i la supervivència ganxeta a la Champions. Centeno anotava el tercer en el minut 48 i Rampulla el quart en el darrer minut.

Amb aquest resultat, el Reus cau a la tercera plaça del grup D amb 7 punts. El Barcelos ara és segon amb nou i l'Sporting primer amb 10. Si ambdós conjunts es reparteixen un punt en la darrera jornada, el Reus quedarà eliminat faci el que faci a la pista del Saint Omer (dijous 13 d'abril a les 21.00 hores).

El Calafell ja està fora

Qui ja no ha de patir és un Parlem Calafell que ha quedat eliminat de la Lliga Europea després d'una nova derrota. En aquesta ocasió per 4 a 0 a la pista de l'Oliveirense. Els homes dirigits per Ferran López no han pogut plantar cara a la superioritat portuguesa i han encaixat la X derrota, quedant cuers del grup X amb només dos punts.

Només duraven 28 segons el 0 a 0 inicial, ja que Tomás Pereira avançava l'Oliveirense en les primeres accions de l'encontre. Els verds intentaven reaccionar, però no trobaven la porteria. Qui sí que la veia era un Xavier Cardoso que anotava el segon en el minut 17. Els locals rematarien la feina amb un doblet de Jordi Adroher en el minut 28 i el 30.

Aquest resultat deixa el Calafell en la cua del grup A amb només dos punts. La darrera cita serà dijous 13 d'abril a les 21.00 hores rebent el Benfica, conjunt que no es jugarà res perquè ja té garantida la primera plaça.