Comença la Setmana Santa Cultural de Montblanc, prèvia als actes tradicionals

Des d'avui dilluns i fins al dia 1 d'abril es duran a terme un seguit de conferències i xerrades divulgatives

Imatge de la Setmana Santa de Montblanc
Imatge de la Setmana Santa de Montblanc | Albert Oliva
27 de març del 2023
Actualitzat a les 9:23h
Montblanc ja ha donat el tret de sortida a la Setmana Santa Cultural 2023, prèvia als actes de Setmana Santa. La programació, organitzada per la Congregació de la Puríssima Sang de N.S. Jesucrist de Montblanc, compta amb un seguit de conferències i actes litúrgics que es duran a terme a l'església de Sant Marçal.

Aquest passat dissabte va tenir lloc el XXIII Pregó de Setmana Santa, a càrrec de Mn. Josep Maria Alegret, plebà de Montblanc. Seguidament, es va fer entrega dels premis del concurs de dibuix de Setmana Santa.

Les conferències

A partir d'avui dilluns dia 27 de març a les 20.00 h, i fins a l'1 d'abril, es duran a terme les conferències, una cada dia de la setmana. La primera conferència serà sobre religió: "Classes de religió. Per què?" a càrrec de Judil Roselló. La següent serà anirà a càrrec de la Notaria de Montblanc, per Àngela Portillo i sota el títol "La Funció Notarial. Dimecres el psicòleg Adrià Cabestany impartirà la xerrada "El mite de l'autoestima" i el dijous dia 30 de març la veterinària Núria Llopis farà la conferència "Les zoonosis emergents: nous reptes per a la Salut Pública.

Pel que fa al divendres 31 de març es farà un concert-audició per part dels alumnes de l'escola Municipal de Música de Montblanc. Seguidament, dins el cicle anual "El Món de la Música" es farà la conferència "El Saxo, història de l'instrument camaleó" a càrrec del músic Kike Ordax.

El dissabte 1 d'abril serà el moment de la conferència de l'Oficina de Turisme i que sota el títol "Terrània. 20 edicions del Festival Internacional de Ceràmica a Montblanc" el tècnic Joaquim Queralt i Basterra conduirà la xerrada. Finalment, els actes de la Setmana Santa Cultural clouran amb el concert de la Banda de Música Verge de la Serra de Montblanc.