Calafell obre la preinscripció pels 110 nous habitatges de lloguer assequible

S'oferiran pisos de dues i tres habitacions amb plaça de pàrquing

Imatge virtual dels futurs pisos de lloguer assequible de Calafell.
Imatge virtual dels futurs pisos de lloguer assequible de Calafell. | Ajuntament de Calafell
27 de març del 2023
Actualitzat a les 9:38h
L'Ajuntament de Calafell obre aquest dilluns 27 de març la preinscripció per accedir als 110 nous habitatges de lloguer assequible que s'han de construir entre els carrers del Priorat i de Jaume Pallarès. El tràmit s'ha de fer a les oficines del Servei d'Atenció al Ciutadà (SAC) i és imprescindible estar inscrit al registre de sol·licitants d'habitatge de protecció oficial de la Generalitat. 

Amb aquesta preinscripció, el consistori vol preveure la demanda que hi ha i de quina tipologia d'habitatge és. Des del govern local han avançat que s'oferiran pisos de dues i tres habitacions amb plaça de pàrquing. Tot i que la promoció encara no s'ha començat a construir, des de l'Ajuntament apunten que ja inicien la tramitació perquè es puguin lliurar les claus "tan bon punt estiguin acabades les obres".

Lloguer assequible

Cal recordar que aquesta és una promoció impulsada pel consistori i que els pisos són de lloguer assequible, no pas de lloguer social. És un lloguer que està per sota dels preus de mercat d'acord amb unes ràtios concretes que fixa la Generalitat. Les persones que s'hi acullin han de tenir, doncs, uns ingressos suficients per assumir el cost. Això sí, aquest cost mai podrà superar el 35% dels ingressos que tenen.

Des del govern local informen que els lloguers que s'oferiran "seran a partir de 485 euros al mes", tot i que fins ara havien assegurat que oscil·larien entre els 300 i els 450 euros. Fa aproximadament un mes, l'Ajuntament i l'empresa Rubau, que construirà els dos blocs, van signar l'inici del projecte davant de notari. Aquesta és la primera promoció d'habitatge públic que es fa a Calafell des del 1982.