1 de 10

Anuncien les colles que participaran en la diada castellera de Sant Fèlix de Vilafranca

Els administradors de la Festa Major recuperen la jornada castellera amb el cartell clàssic

per Albert Oliva, 16 de febrer de 2022 a les 10:29 |

Vilafranca del Penedès preveu tornar a celebrar la diada castellera de Sant Fèlix el proper 30 d'agost. Ho farà reunint els Castellers de Vilafranca, els Minyons de Terrassa, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls.

 

Els administradors de la Festa Major de la capital de l'Alt Penedès ho han fet públic aquest dimecres. Destaquen que el primer Sant Fèlix post pandèmia reunirà el cartell més tradicional, el qual s'ha repetit en 29 ocasions des del 1986.

 

L'any passat, la diada es va convertir en una jornada reivindicativa per rebutjar les restriccions imposades al món casteller per contenir la Covid-19.

 

Dia central de la Festa Major

La diada castellera de Sant Fèlix se celebra el 30 d'agost, dia de Sant Fèlix. Suposa el dia central de la Festa Major de Vilafranca del Penedès, durant el qual té lloc aquesta diada castellera.

 

En aquesta actuació es reuneixen les millors colles castelleres del panorama casteller del moment per aixecar els seus millors castells, torres i pilars.

 

El 31 d'agost, l'endemà de Sant Fèlix, també forma part del calendari casteller, ja que les colles locals, els Castellers de Vilafranca i els Xicots de Vilafranca celebren la Diada de Sant Ramon, a Vilafranca.

Participació