1 de 10
Economia

Cunit dona llum verda al projecte per fer un càmping amb una llacuna artificial

La Junta de Govern Local aprovat el pla especial urbanístic i ara s'haurà de pronunciar la Generalitat

La masia modernista Cal Pla de Cunit acollirà el complex. | ACN
per Marc Guitart, Cunit | 17 d'abril de 2023 a les 12:46 |
El projecte per fer un càmping amb una llacuna artificial per a la pràctica del surf a Cunit avança. La Junta de Govern Local de l'Ajuntament ha aprovat inicialment el pla especial urbanístic que ha de permetre que es desenvolupi el projecte. També ha donat llum verda a l'Estudi Ambiental Estratègic i ha suspès l'atorgament de llicències i altres autoritzacions vinculades a tota l'àrea afectada.

Un cop fet aquest pas, ara el projecte haurà de ser validat per la Comissió d'Urbanisme del Penedès. Si rep el vistiplau de l'organisme de la Generalitat, els promotors podran començar el seu desenvolupament. Aquesta iniciativa preveu fer un càmping-resort a l'antiga masia modernista de Cal Pla, que seria rehabilitada. 


El complex inclouria una llacuna artificial per a la pràctica del surf, a més d'espais de restauració, coworking o formació. Des del govern local sempre s'ha defensat el projecte com una manera de "desestacionalitzar el turisme" i impulsar la creació de llocs de treball. Els promotors, l'empresa catalana WaveGarden, calcula que es poden crear 150 llocs de treball directes i 390 més d'indirectes. 

Discrepàncies davant el projecte

L'empresa va defensar en la presentació del projecte que la llacuna i el complex estarien perfectament integrats a l'entorn. Però entitats ecologistes com el Geven i partits com ERC o la CUP han criticat el projecte, que creuen que "atemptarà contra el patrimoni agrícola i forestal" i que veuen poc adequat en l'actual context de sequera.   

WaveGarden ja té altres instal·lacions similars en altres continents, tot i que aquesta seria pionera a Catalunya. La llacuna projectada serviria per a l'aprenentatge i la pràctica del surf, generant onades de dos metres d'alçada i quinze segons de recorregut, amb una zona per a experts i una per a aprenents. 

 
Imatge virtual de la llacuna artificial que es preveu fer a Cunit.

Imatge virtual de la llacuna artificial que es preveu fer a Cunit. Foto: Ajuntament de Cunit


 
Participació