Benestar Social de Reus rep 1,5 milions d'euros en subvencions europees

Els ajuts els han rebut el Centre Social el Roser i el programa de teleassistència avançada

La part principal se l'endú el Centre Social el Roser amb 1,3 milions d'euros
La part principal se l'endú el Centre Social el Roser amb 1,3 milions d'euros | Jordi Olària Gras
28 d'abril del 2023
Actualitzat a les 17:46h
El Centre Social El Roser de Reus i el programa de teleassistència avançada de l'Ajuntament han rebut 1.518.104,41 euros en subvencions europees. Es tracta d'ajuts gestionats per la Generalitat que provenen del programa Next Generation. En el cas de Reus, es considera que compleixen amb inversions per a nous centres residencials i diürns i amb projectes de tecnologia al servei de l'atenció i la cura de les persones.

En concret al Roser s'hi han lliurat 1.342.275,58 euros. Es va inaugurar el dos de febrer del 2022 i, per tant, la subvenció anirà a les arques municipals a compte de la inversió feta per l'Ajuntament. El centre acull el nou menjador social i el rebost, i incorpora una ala d'acolliment d'urgència, a més d'una cafeteria oberta a la ciutadania amb un projecte d'inclusió laboral per a persones en situació de risc.

S'ha ubicat a l'antiga presó de Reus, que més tard va ser l'escola bressol del Roser. L'habilitació de l'espai per a la construcció i acomodament del centre social va suposar una inversió de 2.436.108,38 euros. Pel que fa al programa de teleassistència "+ x Tu", ha rebut un ajut de 175.828,83 euros.

Es tracta d'una eina per donar resposta "al creixement de l'envelliment i de les situacions de dependència de la població". El servei "garanteix seguretat i dona tranquil·litat i acompanyament a les persones que poden estar en situació de risc per factors d'edat, de fragilitat o dependència". Amb l'ajut es podrà ampliar en cent el nombre de terminals d'assistència.