Tret de sortida a la campanya del 28M: Valls bat rècord de candidatures

Junts per Valls, ERC, PSC, CUP, PP, VOX, Valents i Front Nacional de Catalunya van enganxar ahir el primer cartell al Pati

Imatge dels cartells al Pati
Imatge dels cartells al Pati | Albert Oliva
Redacció
12 de maig del 2023
Actualitzat a les 12:47h
Valls ha viscut el tret de sortida més tradicional a la campanya electoral de cara a les eleccions municipals del 28 de maig. Ahir dijous a la mitjanit, tots els partits polítics que concorren a les eleccions es van congregar a la plaça del Pati per tal de fer l'enganxada del primer cartell. Des d'avui, i durant dues setmanes, Junts per Valls, ERC, PSC, CUP, PP, VOX, Valents i Front Nacional de Catalunya faran campanya arreu de la ciutat per tal d'aconseguir el major nombre de vots possible.

En aquesta ocasió, Valls bat un rècord de candidatures, que són 8, una més que fa quatre anys. Alhora, només dues candidates, Dolors Farré i Rosa Maria Ibarra, repeteixen al capdavant dels respectius partits i la resta d'alcaldables s'estrenen encapçalant les llistes.

Les municipals de Valls també tenen nom de dona, ja que amb tota probabilitat, una de les tres candidates dels partits majoritaris (Junts per Valls amb Dolors Farré, ERC amb Teresa Rull i PSC amb Rosa Maria Ibarra), governarà la ciutat durant els propers quatre anys. Pel que fa la CUP, Pere Vidal intentarà millorar el resultat de fa 4 anys i aconseguir superar el llindar de 3 regidors en el plenari.

Pel que fa al vot de la dreta espanyolista, arriba més fragmentat que mai. Els electors hauran d'escollir entre Juanma Sánchez (PP), Francisco González (VOX) i Daniel Roso (Valents) la representativitat unionista en el plenari vallenc.