1 de 10

EN DIRECTE: La campanya per les eleccions municipals a Tarragona

Seguiment en directe de la campanya per les eleccions municipals 2023 a la demarcació de Tarragona

La campanya electoral ja està oficialment en marxa. | Laia Solanellas
per TarragonaDigital, Tarragona | 15 de maig de 2023 a les 09:52 |
Primer dilluns de campanya electoral a la demarcació de Tarragona. Els partits han aprofitat el primer cap de setmana en campanya per celebrar diversos actes arreu del territori, alguns amb primeres espases dels partits, com el cas del PSC a Tarragona.

Podeu seguir en directe l'actualitat informativa sobre el 28-M a la demarcació de Tarragona en aquest 'Minut a Minut' de TarragonaDigital.

 17:26 

Mar Giné és la candidata de Sí Tarragona a l'alcaldia. Foto: Cedida


La candidata de Sí Tarragona a l'alcaldia, Mar Giné, ha presentat un conjunt de propostes per a millorar les condicions de la Part Baixa. L'objectiu principal és fer d'aquesta zona "un lloc més accessible i agradable per als seus veïns i veïnes".

Una de les actuacions més destacades és solucionar les inundacions que afecten la zona quan es produeixen pluges intenses. Segons ha explicat la candidata de Sí Tarragona, la inversió seria finançada entre l'Ajuntament i la Generalitat.

Giné també ha posat sobre la taula el pas de les mercaderies perilloses per la Part Baixa. En aquest sentit, ha afirmat que "exigirem a Madrid que treguin les vies de tren del barri".

 17:20 

Eva Miguel, durant la compareixença que ha fet a la Part Baixa de Tarragona. Foto: Cedida


La CUP de Tarragona ha presentat aquest dilluns a la Part Baixa la seva proposta en matèria d'equipaments. Les cupaires proposen "l'elaboració d'un inventari, una diagnosi de les necessitats i mancances de cada barri i el manteniment d'aquests, aprofitant, sempre que sigui possible, els equipaments ja existents".
 
L'alcaldable dels anticapitalistes, Eva Miguel, ha assenyalat que a la manca d'equipaments i espais per teixir comunitats fortes i generar espais de trobada i dinamització "s'hi ha de poder donar resposta barri a barri".
 
A més, Miguel, que ha apostat per l'expropiació de Ca l'Ardiaca, ha exposat la necessitat de tenir un Reglament de Consultes Ciutadanes que sigui vinculant "per tal de fer partícip a la població en la presa de decisions i futur dels espais".

 17:04 

Junts per Reus ha presentat propostes electorals de l'àmbit esportiu aquest dilluns Foto: Junts per Reus


Junts per Reus promet convertir el pàrquing de camions de l'avinguda de Sant Bernat Calbó en un "parc multiesportiu". Teresa Pallarès ho ha anunciat com el principal compromís electoral en matèria esportiva, juntament amb tres polilleugers, un espai per a BTT i l'ampliació del parc per a famílies.

 16:29 

Ara Reus ha presentat, aquest dilluns, propostes electorals en matèria de seguretat Foto: Ara Reus


Ara Reus promet implantar una aplicació perquè la ciutadania pugui tenir contacte directe amb resposta immediata de la Guàrdia Urbana, a més d'apostar per ampliar la plantilla i la comissaria.

 16:22 

L'enquesta de TarragonaDigital sobre les eleccions municipals a Valls Foto: TarragonaDigital


ENQUESTA | Fins a vuit formacions es presenten a les eleccions municipals a Valls. El dia 28 de maig els ciutadans podran emetre el seu vot a les urnes. Ara, es pot fer a l'enquesta de TarragonaDigital.

 15:57 

L'enquesta de TarragonaDigital sobre les eleccions municipals a Montblanc Foto: TarragonaDigital


ENQUESTA | Fins a cinc formacions es presenten a les eleccions municipals a Montblanc. El dia 28 de maig els ciutadans podran emetre el seu vot a les urnes. Ara, es pot fer a l'enquesta de TarragonaDigital.

 15:53 

Imatge de la roda de premsa Foto: Cedida


La CUP de Valls ha presentat les seves propostes en matèria d'habitatge. Passen, en primer lloc, per revisar i actualitzar el Pla local de l’Habitatge, ja que l’actual, que data del 2015, ha quedat obsolet. Els cupaires aposten per reunir la suposada comissió de seguiment, revisar les propostes realitzades i actualitzar les dades amb un anàlisi actual. Així mateix, la formació anticapitalista opta per desenvolupar un cens d’habitatges buits.

Les propostes dels cupaires també volen penalitzar impositivament als propietaris de pisos buits, i reduir la càrrega impositiva dels habitatges en lloguer social, protecció oficial o cooperatives en cessió d’ús. Finalment, la CUP es compromet a incrementar la inversió anual destinada a la compra, expropiació i rehabilitació d’habitatges, amb l’objectiu d’augmentar el parc públic de vivendes i fomentar que nous veïns i veïnes vinguin a viure al centre històric.

 15:43 

Imatge de la roda de premsa Foto: Cedida


Esquerra Republicana de Catalunya a Valls han presentat diferents propostes en matèria d'espais verds, medi ambient, canvi climàtic i transició energètica. La candidata republicana a l'alcaldia, Teresa Rull Ferré, assegurat que el canvi climàtic "ens obliga a preveure i dissenyar accions que ens preparin per viure amb menys recursos naturals, que són finits.

Per això, com a administració pública tenim el deure d'aplicar un model natural més sostenible, que protegeixi el nostre entorn, però que també faci més agradable la ciutat". Rull ha afegit que "tenim una ciutat que s'està quedant enrere i això ens pot perjudicar en el futur. Tot allò que no fem ara ens acabarà passant factura".  En aquest sentit, Esquerra contempla sis àrees d'actuació: zones verdes, mobilitat, transició energètica, gestió de residus, agricultura i gestió de l'aigua.

 14:09 


ENQUESTA | Fins a deu formacions es presenten a les eleccions municipals a Calafell. El dia 28 de maig els ciutadans podran emetre el seu vot a les urnes. Ara, es pot fer a l'enquesta de TarragonaDigital.

 13:25 

Pau Ricomà proposa ampliar la Xarxa de Centres Cívics amb quatre nous equipaments. Foto: Cedida


L'alcalde de Tarragona i candidat d'ERC a la reelecció, Pau Ricomà, ha assegurat que durant el pròxim mandat ampliarà la Xarxa de Centres Cívics amb quatre nous equipaments en diverses zones de la ciutat. L'objectiu és que la ciutadania tingui a 10 minuts de casa un centre o equipament cultural.

Ricomà proposa ubicar els nous espais a la Part Baixa (carrer Santiyan), a la Part Alta (a l'Espai Turisme del carrer Major), a Llevant (a l'alberg de la Ciutat Residencial) i a la zona de Joan XXIII (a les oficines que ocupen actualment els Mossos d'Esquadra i que alliberaran quan es traslladin a la nova comissaria de l'estació d'autobusos).

 13:17 

Els republicans veuen l'anunciada Casa dels Oficis com una primera fase d'un projecte més ambiciós Foto: ERC Reus


ERC Reus vol convertir el Vapor Vell en un centre empresarial que inclogui àrees de l'Ajuntament i oferta de formació. Ja s'ha anunciat que l'espai ha d'acollir l'Escola dels Oficis, i els republicans hi volen sumar els equips tècnics municipals de Redessa i de les àrees de comerç, indústria i activitats. A més, aposten per crear una Oficina d'Atenció Empresarial que aglutini tots els serveis i tràmits que puguin necessitar els empresaris.

 13:02 

Enquesta per a les eleccions municipals a Tarragona del 28 de maig. Foto: TarragonaDigital


La campanya electoral de cara a les municipals va començar fa uns dies i els partits que aspiren a governar l'Ajuntament de Tarragona van presentant les seves propostes. A TarragonaDigital.com hem obert una enquesta per copsar la intenció de vot dels tarragonins i tarragonines. Ja tens clar quina papereta escolliràs el pròxim 28 de maig?

 12:56 

Rubén Viñuales i membres de la seva llista durant la roda de premsa sobre urbanisme. Foto: Cedida


El candidat del PSC a l'alcaldia de Tarragona, Rubén Viñuales, ha apostat per un urbanisme que generi consensos per transformar i cohesionar la ciutat, davant la nova urbanització del PP-10, que cohesiona Campclar amb Bonavista. "La nostra proposta és la de créixer urbanísticament, de forma sostenible i alhora sostinguda. Elaborar un nou POUM que plantegi la creació de nous barris, repartida per tota la ciutat, protegint les zones verdes", ha dit.

El cap de llista socialista ha insistit que és "primordial" que l'aprovació del nou pla urbanístic sigui consensuada amb la majoria dels grups polítics per tenir una estratègia conjunta de ciutat. "L'últim POUM es va aprovar sense cap vot en contra i una única abstenció. Aquest és el camí cap a on ha d'anar el futur pla urbanístic", ha assenyalat Viñuales.

 12:39 

El PSC de Reus proposta la creació d'un parc de 15 hectàrees a l'oest de la ciutat Foto: PSC Reus


El PSC de Reus ha anunciat una nova promesa electoral aquest dilluns, la creació d'un parc de 15 hectàrees a l'oest de la ciutat, a tocar de les piscines municipals i el parc de lliscament. L'espai, plantejat en fases, acabaria comptant amb un llac, una zona de jocs d'aigua, zones de restauració i un auditori a l'aire lliure.

 12:11 

Enquesta de les eleccions municipals a Reus Foto: TarragonaDigital


Amb la campanya electoral en marxa s'inicia el compte enrere per a les eleccions municipals del 28 de maig. A Reus es presenten dotze candidatures i TarragonaDigital obre una enquesta per saber si has decidit a qui votaràs.

 12:10 

 ENQUESTA | Obrim enquesta sobre les eleccions municipals del Vendrell. Ja sabeu a qui votareu? Podeu mostrar les vostres preferències en aquest enllaç.

 10:57 

El candidat de SP-ERC, Alfonso González, al Mas d'en Gual. Foto: CedidaSom Poble-ERC del Vendrell ha fet dos actes de campanya aquest cap de setmana. El primer va tenir lloc el dissabte 13 de maig a la plaça de les Palmeres de Sant Salvador. La candidatura va explicar algunes de les mesures que presenten perquè el Vendrell "deixi de ser una ciutat dormitori". Per això proposen integrar i connectar les urbanitzacions, els barris i els nuclis marítims, reordenar el transport públic, i revisar la planificació urbanística "per frenar l'especulació i recuperar espais naturals i públics". 

L'endemà, la coalició va parlar al Mas d'en Gual de la seguretat, afirmant que el model actual "és fallit". La formació planteja impulsar una policia de proximitat que prioritzi la mediació, alhora que vol crear un Pla de Seguretat Local.  

 10:42 

Junts reclama una platja per a gossos al Vendrell. Foto: CedidaJunts el Vendrell ha presentat 40 propostes per a les platges del municipi, entre les quals hi ha les de tornar a obrir l'aigua a les dutxes, recuperar les banderes blaves i la neteja mecànica, impulsar una platja per a gossos, crear la figura del Regidor de districte, millorar la neteja de carrers, la seguretat i el transport públic, reconsiderar els usos del Tabaris i fer un pont sobre la riera de la Bisbal.

 10:27 
Teresa Rull, l'alcaldable d'Esquerra Republicana a Valls: «Als veïns no se’ls pot enganyar amb projectes fantasma que només pretenen rascar vots». La candidata d'ERC a la capital de l'Alt Camp avui respon l'entrevista de TarragonaDigital per a les eleccions del 28 de maig.
 

Imatge de Teresa Rull Foto: Cedida

 09:58 

Teresa Pallarès és la candidata de Junts a Reus. Foto: TarragonaDigital
 

Junts per Reus també va aprofitar el primer cap de setmana en campanya per celebrar el seu acte central, el qual va comptar amb la presència del secretari general del partit, Jordi Turull

L'actual alcalde de Reus, Carles Pellicer, va aprofitar per treure pit dels seus 12 anys al capdavant de l'ajuntament, assegurant que "l'èxit" de Junts per Reus és la "proximitat". També va protagonitzar l'anècdota de la jornada després de tenir un 'lapsus' i clamar que "a Reus ha de guanyar, evidentment, Convergència i Unió", una frase que ha corregit ràpidament i ha fet esclatar de riure la sala.

 09:48 

Salvador Illa ha passat per Tarragona aquest cap de setmana. Foto: TarragonaDigital

 

Aquest cap de setmana, el primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha passat per Reus i Tarragona en diversos actes per donar suport a les candidatures socialistes. 

Durant el seu discurs, Illa ha demanat als seus socis socialistes fugir del "neguit", perquè la campanya de les eleccions municipals del 28 de maig esdevingui "respectuosa, tranquil·la i educada".

Participació