S'adjudica la gestió de la nova residència d'avis del Pla de Santa Maria

Serà la Fundació Vilaniu, que gestiona actualment el Pius Hospital de Valls

Imatge d'una de les naus que acollirà la residència
Imatge d'una de les naus que acollirà la residència | Cedida
16 de maig del 2023
Actualitzat a les 8:44h
L'Ajuntament del Pla de Santa Maria ha ratificat l’adjudicació a la Fundació Vilaniu de la gestió de la futura residència d’avis. Coincidint amb aquest fet, ha finalitzat la segona fase de les obres, centrada en els tancaments i les conduccions d’aigua i clavegueram. Aviat se'n licitarà la tercera fase, que serà ja l’última.

El projecte de la Fundació Vilaniu per a l’Atenció a la Dependència va obtenir la millor puntuació per la qualitat de la proposta de servei i també gràcies a que avança 10 anys del cànon, el lloguer anual que haurà de pagar a l’Ajuntament del Pla per l’ús de les instal·lacions. En total, farà una bestreta d’un milió i mig d’euros que aniran destinats a pagar les obres de la tercera fase.
 

Només dues propostes

L’adjudicació la va preparar una mesa de contractació en la qual hi havia integrats els tres grups polítics que formen part del consistori. A la votació de dimarts, el regidor d’ERC-AM es va abstenir mentre que els dos de la CUP i els vuit de Junts pel Pla hi van votar a favor. Els grups van acordar crear una comissió de seguiment del contracte de gestió. La licitació contemplava dues menes de criteris. Els que es podien avaluar automàticament computaven fins a 70 punts. S’hi prenien en consideració els anys d’experiència, la millora del cànon i l’avançament de part d’aquest import. La Fundació Vilaniu va obtenir la millor puntuació en el primer i el tercer criteri.

Fins a 30 punts més es podien obtenir amb aspectes d’avaluació no automàtica. S’hi valoraven el projecte de gestió, el compromís de reserva de places privades per a usuaris empadronats al Pla i els serveis complementaris que puguin millorar la qualitat del servei. En tots tres aspectes Vilaniu va quedar per davant. Globalment, la Fundació va obtenir 86,61 punts del total de 100 possibles mentre que l’altra empresa en va rebre 66.

L’Ajuntament traurà aviat a licitació la tercera fase de les obres, que tindran un cost de tres milions d’euros. Per al finançament, serà molt important l’aportació de la Fundació Vilaniu. Els deu anys de cànon que es paguen per endavant equivalen a 1.500.000 euros que se sumaran als 700.000 obtinguts dels fons europeus Next Generation. La resta, 800.000 euros, sortirà del pressupost municipal.

El projecte té com a data d’acabament el 31 de desembre de l’any vinent i es preveu que la residència pugui entrar en funcionament a primers del 2025. La durada de la concessió, un cop es posi en marxa, serà de 25 anys i la capacitat de la residència serà de 72 places, més el centre de dia. Després dels primers deu anys, el cànon que Vilaniu haurà de satisfer a l’Ajuntament serà de 150.000 euros anuals més els impostos corresponents, com l’IAE.
La Fundació Vilaniu gestiona actualment el Pius Hospital de Valls i el Sociosanitari situat a l’antic convent de Sant Francesc. També té al seu càrrec les residències Alt Camp i Montserrat Quadrada, totes dues a Valls, i els centres de dia de Vila-rodona, Alcover i l’Alt Camp, aquest darrer també a Valls.