El PSC de Reus planteja el carrer Astorga com «un passeig» amb vianants i cotxes

Sandra Guaita ho considera una bona manera d'unir els barris Fortuny, Juroca, Parcel·les Casas i Montserrat entre si i amb el centre de la ciutat

El PSC de Reus ha presentat la mesura com una aposta per connectar quatre barris entre si i amb el centre
El PSC de Reus ha presentat la mesura com una aposta per connectar quatre barris entre si i amb el centre | PSC Reus
17 de maig del 2023
Actualitzat a la 13:32h
El PSC de Reus vol convertir el carrer Astorga en un eix que millori la connectivitat entre el sud de la ciutat i el centre. Aquest és el compromís electoral que, aquest dimecres, ha anunciat la cap de llista, Sandra Guaita, com a projecte per unir els barris Fortuny, Juroca, Parcel·les Casas i Montserrat a través d'"un passeig". L'alcaldable assegura que "amb aquesta actuació promourem que la ciutadania passegi per un carrer on predominin els vianants i les petites zones verdes".

La idea és que els quatre barris millorin la connectivitat amb el centre de la ciutat "amb un gran passeig, petites zones verdes, arbres, espais lúdics, equipaments i aparcaments". Guaita ha subratllat que "augmentar l'espai per al vianant no comportarà la reducció de llocs d'aparcament, sinó tot el contrari". Els socialistes també hi plantegen un carril bici segregat de la calçada per on circularan els cotxes.

A més de la connectivitat en si, el PSC veu la promesa electoral com una aposta per millorar la salut del veïnat de la zona. Alhora, segons ha subratllat Guaita, s'aconseguiria reduir el trànsit al voltant de l'escola Marià Fortuny. L'actuació urbanística que plantegen els socialistes cobriria tot el carrer Astorga de punta a punta, des de l'avinguda de Sant Bernat Calbó fins al barri Montserrat.