1 de 10

Junts per Reus es compromet amb la «tolerància zero amb les ocupacions»

Teresa Pallarès ha exposat, aquest dimecres, les principals propostes del partit en matèria de seguretat

Junts per Reus promet crear una mesa de seguretat a cada districte de la ciutat | Jordi Olària Gras
per Jordi Olària Gras, Reus | 17 de maig de 2023 a les 18:16 |
L'alcaldable de Junts per Reus, Teresa Pallarès, ha volgut deixar clar que, si és alcaldessa, tindrà "tolerància zero amb les ocupacions". Ho considera la primera prioritat en matèria de seguretat d'una proposta amb quatre potes. Aposta per combatre les ocupacions d'habitatges que es puguin produir en col·laboració amb la Guàrdia Urbana i les àrees de Serveis Socials, Habitatge i Territori i Uranisme.Pallarès apunta que els municipis "no tenim totes les competències que voldríem; un Ajuntament no pot entrar en un pis quan el propietari denuncia que l'han ocupat". En la mateixa línia recorda que Reus imposa una recàrrega del 50% del preu de l'IBI a aquells propietaris que tenen un habitatge desocupat més de dos anys. És per aquest mateix motiu, subratlla l'alcaldable, que s'han iniciat una quarantena d'expedients sancionadors a diferents entitats bancàries.La segona pota de la seva política de seguretat consisteix a reforçar el suport i la col·laboració entre l'Ajuntament i la Guàrdia Urbana. Aquests dies són diversos els partits que han promès incrementar la plantilla de la policia local. La cap de llista de Junts, en canvi, declara que "no entraré a discutir el número que hi ha d'haver, no entraré en aquest joc".

Una tercera línia de treball, segons ha explicat, serà la creació d'agents cívics informatius. La seva intenció és reorganitzar el servei d'inspeccions de totes les àrees de l'Ajuntament que en tenen. És a dir, que els propietaris de locals comercials, per exemple, rebran una sola visita o notificació que aglutinarà totes les infraccions o peticions d'informació que tinguin pendents de resoldre.


D'aquesta manera, segons apunta Pallarès, hi haurà "un marc jurídic únic" i s'aconseguirà, a més, una optimització dels recursos municipals, segons ha assegurat. La darrera promesa electoral d'aquest àmbit és la creació d'una mesa ciutadana de seguretat a cada districte de la ciutat. Serà un organisme que, per zones, reunirà la Guàrdia Urbana, les entitats veïnals i tècnics d'Habitatge, Serveis Socials i Territori i Urbanisme.

Aquestes trobades, segons ha assegurat, es faran un cop l'any, de manera que cada mes se'n celebri una en algun dels districtes de Reus. L'objectiu és que aquestes trobades es converteixin en un òrgan consultiu per tal de planificar actuacions en matèria de seguretat.
Participació