Nova edició de la Marató de Donació de Sang al Teatre Fortuny de Reus

Es farà aquest dimarts 23 de maig, entre les nou del matí i les nou de la nit, i l'objectiu és superar les 600 donacions

La Marató de Donació de Sang tindrà lloc al Teatre Fortuny.
La Marató de Donació de Sang tindrà lloc al Teatre Fortuny. | Ajuntament de Reus
18 de maig del 2023
Actualitzat a les 12:11h
El pròxim dimarts 23 de maig, el Teatre Fortuny de Reus acollirà una nova edició de la Marató de Donants de Sang, recuperant la festa de donació en horari ininterromput entre les nou del matí i les nou de la nit. Des de l'organització s'han posat el repte d'aconseguir més de 600 donacions de sang i plasma. Els participants han de reservar cita a través del següent enllaç.

Els organitzadors han recordat que aquestes donacions han de permetre augmentar les reserves de sang fins a assolir uns nivells òptims. I és que, a les portes de l'estiu, quan més baixa la donació, és imprescindible mantenir un bon ritme de donacions.

Ara com ara, hi ha sang per cobrir les necessitats dels pròxims 7 dies, una xifra que es considera estable, tot i que és necessari que cada dia hi hagi donacions.
 

Registre de Donants de Moll d'Os

A més, en aquesta jornada, tots els menors de 40 anys podran apuntar-se al Registre de Donants de Moll d'Os a través d'una mostra de sang. Per fer-ho, només és necessari avisar a l'equip professional del Banc de Sang, augmentant d'aquesta manera les possibilitats de trasplantament de pacients amb leucèmia.

Cal recordar que cada any, 5.000 persones són diagnosticades amb aquesta malaltia a l'estat espanyol, i el trasplantament de medul·la òssia és l’única esperança per a molts afectats de leucèmia i altres malalties de la sang.