Som Espluga presenta el projecte de remodelació de les places de l'Església i Montserrat Canals

Aquestes dues places es volen potenciar per tal d’impulsar, de manera estratègica, l’eix comercial que les uneix

19 de maig del 2023
Actualitzat a les 12:34h
Vista de l'Espluga de Francolí
Vista de l'Espluga de Francolí | Ajuntament de l'Espluga
Som Espluga proposa dues intervencions urbanístiques en les dues principals places de la població: la plaça de l’Església i la plaça Montserrat Canals, ubicada davant del Casal. Aquestes dues places es volen potenciar per tal d’impulsar, de manera estratègica, l’eix comercial que les uneix. Es proposa intervenir urbanísticament a la plaça de l’Església amb l’objectiu de recuperar l’encant que tenia abans sense perdre la funcionalitat actual.

Les possibles actuacions a desenvolupar en aquest espai serien incrementar els espais d’ombra amb vegetació autòctona, ordenar els espais de les terrasses dels bars, prohibir l’accés de circulació de cotxes a l’interior, millorar l’accessibilitat de vianants ordenant-ne la circulació i incorporar mobiliari urbà que afavoreixi un ús familiar, útil i segur d’aquest espai.
 
Aquesta primera actuació aniria acompanyada de l’alliberament d’edificacions de tot el perímetre de l’Església Vella per potenciar-la com a monument. Som Espluga proposa adquirir l’immoble on fins ara hi havia el local social de la Germandat de la Santíssima Trinitat, per tal d’enderrocar aquest immoble i també l’immoble del carrer Abadia número 9, que ja és propietat de l’Ajuntament. Les actuacions a la plaça de l’Església s’hi sumarien les d’ubicar a l'edifici de la Cooperativa de Consum un espai de desenvolupament empresarial, cooperatiu i comercial, la proposta de crear una nova Llar de Jubilats i Jubilades, a l’edifici de la Sala Parroquial i la reubicació de la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola a l’antiga Capella del Santíssim. 

A més a més d’aquestes intervencions que es tenen previst fer a la plaça de l’Església, Som Espluga ha presentat la proposta de replantejar urbanísticament la plaça Montserrat Canals, davant del Casal, pacificant-la de trànsit amb l‘objectiu que aquest espai sigui un entorn més segur per als espluguins i espluguines.
 
En aquesta plaça s’eliminaria la circulació de vehicles, es crearien espais d’ombra i espais de joc, per tal de donar-li vida incrementant-ne l’accessibilitat i la seguretat.