Ara Reus proposa un escenari fix al Parc de la Festa per atraure festivals

Daniel Rubio considera que cal obrir-se a promotors musicals per aprofitar l'espai

Ara Reus vol construir un escenari fix al Parc de la Festa per atraure promotors de festivals de música
Ara Reus vol construir un escenari fix al Parc de la Festa per atraure promotors de festivals de música | Ara Reus
22 de maig del 2023
Actualitzat a les 17:08h
Ara Reus promet construir un "espai multidisciplinari" al Parc de la Festa. La proposta electoral l'ha anunciat el cap de llista, Daniel Rubio, aquest dilluns. Comptaria amb un escenari i una cúpula tancada per a concerts i actuacions de petit, mitjà i gran format.

Alhora, aquesta nova construcció estaria envoltada de barreres acústiques per evitar molèsties al veïnat de la zona. Rubio ja ha plantejat, en algun debat electoral, que considera que cal obrir la ciutat a promotors i programadors de concerts i festivals per convertir-se en "un referent al territori". "Si municipis com Cambrils, Tarragona o Vila-seca ho han fet, per què no ho podem fer nosaltres?", es pregunta.

"Tenim un emplaçament de 14.000 metres quadrats que cal potenciar, el Parc de la Festa", reclama. Aquest hipotètic espai no deixaria d'acollir activitats de tota mena, segons ha aclarit, com la Fira de Sant Jaume. Amb la cúpula, però, es podria aprofitar durant tot l'any, segons subratlla el cap de llista d'Ara Reus.
 

Proposen una Casa de la Festa i un Institut d'Arts Escèniques

Rubio aposta per "fomentar el patrocini dels festivals o de les activitats culturals que es realitzin mitjançant la promoció i el mecenatge de les empreses i sectors privats". En clau cultural també s'ha compromès a què, durant la Festa Major, els Elements Festius del Seguici visitin tots els barris de la ciutat. De fet, l'alcaldable recorda la proposta que ja van fer durant la campanya electoral del 2019 de crear la Casa dels Elements Festius.

Ara Reus la planteja al Vapor Vell, on ara ja es desen les figures. La seva idea és convertir l'espai en "un punt museístic de dinamització cultural" on les entitats de Reus puguin fer assajos i reunions. Una altra proposta destacada d'aquest àmbit és la de sortejar entre la ciutadania de més de 16 anys l'encesa d'una Tronada per Sant Pere.

Pel que fa a l'àmbit teatral, l'alcaldable d'Ara Reus vol establir una comissió mixta per crear l'Institut Superior de les Arts Escèniques de Reus. Aquesta comissió comptaria, segons el seu plantejament, amb la participació del departament d'Ensenyament i la Universitat Rovira i Virgili, a més de les entitats artístiques de la ciutat.

L'objectiu de tot el paquet de propostes electorals és que la cultura sigui "un bé accessible i assequible per a tothom que fomenti la inclusivitat". Alhora, Ara Reus també ho veu com una aposta de dinamització econòmica; "potenciar la cultura significaria un increment de l'atracció turística de la ciutat i, en conseqüència, una major font d'ingressos.