Ara Reus planteja bonificacions fiscals per empreses i ciutadania

Daniel Rubio es compromet a rebaixar impostos com l'IBI o l'IAE per fomentar l'atracció d'empreses i amb finalitats socials

Ara Reus es compromet a oferir bonificacions fiscals a les empreses i la ciutadania
Ara Reus es compromet a oferir bonificacions fiscals a les empreses i la ciutadania | Ara Reus
23 de maig del 2023
Actualitzat a les 17:51h
Ara Reus es compromet a ampliar les bonificacions fiscals tant a la ciutadania com a les empreses. Daniel Rubio, cap de llista del partit, assegura que vol ajustar les ordenances fiscals "a la realitat i les necessitats actuals de la ciutat i d'una situació solvent del consistori". En la mateixa línia s'ha compromès a no incrementar els impostos directes, com l'IBI, la taxa d'escombraries o l'impost de circulació.

Assegura que tampoc augmentarà els impostos indirectes per sobre de l'IPC i que l'Ajuntament revisarà els valors cadastrals dels immobles de Reus cada vuit anys. També s'ha compromès a prendre les mesures necessàries "per no incrementar la ràtio d'endeutament, però sense oblidar-nos de noves inversions". El número cinc de la llista, Joan Carles Filella, ha promès bonificar "fins al 50% de l'Impost sobre Activitats Econòmiques per inici d'activitat i per un període de fins a cinc anys d'exempció si l'empresa no genera beneficis".

Ara Reus també es compromet a oferir les mateixes bonificacions durant un màxim de cinc anys per a les empreses que contractin personal indefinit. Aquests contractes hauran de tenir en compte la igualtat de gènere, la contractació de persones amb limitacions funcionals, de majors de 45 anys o aturats de llarga durada. Daniel Rubio també planteja bonificacions per als edificis amb la màxima qualificació energètica o una rebaixa del 50% durant cinc anys de l'IBI per als habitatges amb sistemes d'aprofitament d'energia solar.

Pel que fa a la ciutadania, l'alcaldable també es compromet a "facilitar els terminis i els pagaments de les contribucions en proporció a les necessitats de totes aquelles famílies amb problemes o risc d'exclusió social, contemplant l'exoneració provisional". En la mateixa línia planteja bonificacions per a les famílies empadronades en primera residència que estiguin a l'atur o amb prestacions inferiors al salari mínim. També inclou en aquest capítol la bonificació del 99% de les plusvàlues en tràmits patrimonials d'herències.