Tarragona canvia el nom de la plaça Arce Ochotorena pel de Montserrat Bertran

La Comissió del Nomenclàtor també ha aprovat dedicar un carrer al músic Tony Urbano i una plaça a la guitarrista Mimita

Imatge de la placa de la plaça Cardenal Arce Ochotorena, davant de l'Escola El Miracle.
Imatge de la placa de la plaça Cardenal Arce Ochotorena, davant de l'Escola El Miracle. | Google Maps
24 de maig del 2023
Actualitzat a la 13:09h
La Comissió del Nomenclàtor de Tarragona ha iniciat els tràmits per fer efectiu el canvi de nom de la plaça Cardenal Arce Ochotorena, que passarà a nomenar-se plaça Montserrat Bertran Vallès. D'aquesta manera, diu l'Ajuntament de Tarragona en un comunicat, "es dona compliment a la llei de memòria històrica del 31 d'octubre de 2007 sobre la retirada de plaques i noms de carrers amb simbologia franquista".

En aquest sentit, atès que la plaça es troba davant l'Escola del Miracle, antiga Escola Normal de Mestres de Tarragona, la Comissió ha considerat oportú dedicar el nom a qui fou directora del centre l'any 1936.

Així mateix, també s'han iniciat els tràmits per aprovar el nom de José Antonio 'Tony' Urbano Gornals i Maria Luisa Anido González 'Mimita' a un carrer i plaça de la ciutat.

Homenatge a dues persones vinculades a la música

En el cas del músic i compositor Jose Antonio 'Tony' Urbano Gornals, es desconeix el punt exacte on s'ubicarà la el carrer, ja que encara està per definir, segons han detallat fonts municipals. Cal recordar que Tony Urbano, que va morir l'any 2014, va ser baixista del grup Leño, liderat per Rosendo Mercado i juntament amb el també tarragoní Ramiro Penas.

Per la seva banda, el nom de Maria Luisa Anido González 'Mimita' lluirà en una plaça de Tarragona 2. Mimita, que va morir l'any 1996, va ser una guitarrista, compositora i professora de música. Durant la seva trajectòria, va actuar com a concertista en diversos països d'Amèrica, d'Europa, del Japó i de la Unió Soviètica. També va ser professora de guitarra i va estar molt vinculada al Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona.