Oliver Klein guanya les eleccions a Cambrils

Consulta els resultats de les eleccions municipals 2023 a Cambrils i els regidors que han entrat a l’Ajuntament

Oliver Klein continuarà com a alcalde de Cambrils.
Oliver Klein continuarà com a alcalde de Cambrils. | Cedida
Redacció
28 de maig del 2023
Actualitzat a les 23:23h
La ciutadania de Cambrils ha donat ple suport a l'actual alcalde Oliver Klein, després de la polèmica moció de mig mandat amb què va trencar el pacte de govern d'ERC, Junts i el NMC i va desbancar Camí Mendoza de l'alcaldia.

 
Els cambrilencs han validat l'operació i Klein ha doblat pràcticament els vots de 2019, passant de 3 a 6 regidors. ERC, per la seva banda, perd més de mil vots i dos regidors, mentre que Junts aguanta el desgast del mandat mantenint els tres regidors de representació.
 

Klein podrà reeditar el govern

Amb aquests bons resultats, presumiblement l'alcalde Klein no tindrà cap complicació per tornar a formar govern municipal, ja que els seus socis prioritaris, el PSC d'Alfredo Clúa i el PP de Chatelain, mantenen resultats, tot intercanviant-se un edil.

 
Seguint la tònica general, Ciutadans perd la representació al consistori de Cambrils i entren dos nous regidors de VOX, mentre que els Comuns superen per poc el llindar del 5% i Jordi Barberà aconsegueix l'acta que el partit havia perdut en els anteriors comicis.
 

ERC i Junts, a l'oposició

Camí Mendoza i l'exregidor d'Urbanisme Enric Daza, que va sortir del NMC de Klein per encapçalar la llista de Junts, afrontaran aquest nou mandat fora del govern. Per molt poc, Josep Maria Riba d'Ara-Pacte Local, no ha aconseguit representació, tot i uns resultats apreciables que l'han deixat a 0'15 dècimes d'entrar.