Entre Veïns, ens quedem

Quan al mes de març vam decidir concórrer a les eleccions municipals ho vam fer amb el convenciment de poder enriquir el debat sobre el futur de la ciutat i aportar idees noves davant la situació de paràlisis que patia, i pateix, la ciutat. Amb l'experiència dels anys dedicats al moviment veïnal i les aportacions de persones d'altres àmbits, vàrem engegar un projecte amb l'objectiu de tornar la il·lusió als veïns i veïnes, a portar la seva veu a l'Ajuntament i a fer de Reus una ciutat de referència en els àmbits socials, culturals, econòmics...

 

L'únic dubte que teníem eren si els documents de constitució d'Entre Veïns arribarien a temps i poder així presentar una candidatura amb cara i ulls. Gràcies a la feina dels nostres assessors els documents van arribar a temps, i gràcies a la complicitat de molta gent vam poder confeccionar una llista crec, honradament, que res havia d'envejar a la presentada per formacions amb més experiència i història.

 

Tot va anar rodat. Vàrem poder confeccionar la llista sense problemes i fins i tot vam comptar amb la complicitat d'aquells que, amb les seves crítiques, ens van proporcionar algun titular a la premsa, publicitat gratuïta que des d'aquí agraïm. I pràcticament sense voler ens vàrem veure immersos en la campanya electoral, amb un pressupost d'uns 600 euros i amb moltes ganes de treballar per la ciutat i els seus veïns/es. Tant des del punt de vista personal com del col·lectiu l'experiència va ser molt enriquidora, tot i que vam rebre alguna clatellejada, fruit suposo de la inexperiència en batalles electorals.

 

Passades les eleccions, amb un resultat crec que bastant digne, considerant la joventut del partit i el pressupost, ens vàrem deixar unes setmanes per valorar i analitzar si el nostre projecte tenia futur i cabuda dins l'espai polític de la ciutat o si havia estat fruit d'un dia i calia tancar la barraca. La veritat és que el termini d'unes setmanes el vàrem fixar per intentar refredar l'eufòria de molta gent que des del primer moment es va comprometre amb Entre Veïns. Tot i aquesta voluntat d'actuar amb prudència i no deixar-nos portar pel sentiment, estava clar des del primer moment que Entre Veïns continuaria com a part de les propostes polítiques de la ciutat.

 

I per què? Doncs per moltes i diverses raons, però la principal és que considerem que cal continuar treballant pels barris de la ciutat, pels més cèntrics i pels més perifèrics, pels veïns i veïnes de Reus que necessiten que la seva veu arribi a l'ajuntament, per la millora de les infraestructures de la ciutat, per la cultura, per la integració, la convivència i el civisme, per les nostres mascotes... Resumint, per Reus.

 

I ho farem des d'un punt de vista constructiu, aportant idees i projectes, però també criticant i actuant com a real oposició quan considerem que l'equip de govern no actua correctament. Amb un govern amb la majoria consolidada que gaudeix, ara més que mai cal una oposició forta i contundent, propera al ciutadà i allunyada de les velles polítiques, una oposició que es preocupi pels ciutadans i ciutadanes de Reus i no per disputes de passadís, de pactes contra natura, de «qué hay de lo mío».

 

Amb aquest esperit, des d'aquesta nova formació treballarem per la ciutat amb la voluntat de servei que ens ha caracteritzat i que guiarà les nostres actuacions. Tenim molta feina per fer, però amb el compromís del nostre equip i les ganes de millorar la ciutat segur que ens consolidarem i serem un referent a Reus. Hem nascut, per quedar-nos, i ens quedem.

 
Comentaris
Dolores Torres galán
Seguiremos luchando por nuestros barrios ke somos tan dignos como el centro de la ciudad / por nuestros barrios porvel barrio de todos por nuestra juventud por las personas de la tercera edad y por todod nosotros seguiremos luchando entre veind

envia el comentari