Tempesta electoral

Per què ningú del govern espanyol ha vingut a la Conca de Barberà després del gran desastre que han provocat els aiguats? I quan dic govern espanyol no em refereixo al Subdelegat del Govern a Tarragona o a la Delegada del Govern a Catalunya, que sí que han vingut i han fet la seva feina, sinó a algun ministre o al mateix president Pedro Sánchez.

 

No farem demagògia barata (o digues-li com vulguis) esmentant que amb els aiguats de Múrcia el govern espanyol va estar al lloc dels fets o dient que això constata que el govern espanyol passa olímpicament de Catalunya, ja que no aniria per aquí la cosa, o no caldria justificar-la així. Però és innegable que, quan hi ha un desastre d’aquesta magnitud és important estar a l’alçada.

 

No val lamentar-se a través de les xarxes socials dient que et sap molt greu el què ha passat i que et solidaritzes amb les víctimes com ha fet Pedro Sánchez. Hi ha desapareguts i morts, pèrdues personals, materials i sentimentals a tota una comarca, imatges de caos... He viscut successos i notícies semblants o menors on hem tingut una desfilada de ministres i presidents pel territori i, casualment, ara no.

 

Això no és un esdeveniment al qual han d’acudir, és una catàstrofe per a molts pobles de la Conca i la no-presència dels màxims representants institucionals en el territori posa de manifest una clara deixadesa de funcions per part del govern central que sembla estar més preocupat per les eleccions que per cap altra cosa.

 

Suposo que la por a repetir una imatge com la dels metges de Barcelona escridassant al president espanyol és un preu massa car a pagar: seria un suïcidi electoral i és més fàcil mantenir-se en la distància i no perdre vots.

 

Potser aquestes línies ja estan caducades quan les estigueu llegint. Potser a hores d’ara el president espanyol s’hagi decidit a passar el cap de setmana a la Conca de Barberà per conèixer de primera mà el desastre, o no. Però és igual. Ja han passat més de 10 dies i aquí no ha vingut ningú.

 

En moments com els actuals, on sembla que estigui de moda reivindicar ‘els problemes reals dels catalans’, seria el moment perfecte per a donar exemple i demostrar que problemes tan reals com aquests interessen de veritat al govern espanyol.