El vot per correu disminueix un 10% a Tarragona respecte el 28-A

Un total de 10.593 persones han fet la sol路licitud
Imatge d'una persona en un col路legi electoral en les eleccions generals. | Cedida

Un total de 10.593 tarragonins han sol路licitat el vot per correu per a les eleccions general dels 10-N, segons dades de la delegaci贸 del govern espanyol a Catalunya. La xifra representa un descens del 10,31% respecte a l'anterior convocat貌ria de comicis a les Corts espanyoles, celebrats el 28 d'abril passat. Llavors, van ser m茅s d'11.800 els tarragonins que van presentar la sol路licitud en el termini establert.

Ara, despr茅s que el termini per tramitar la sol路licitud expir茅s el passat dijous, dia 31 d'octubre, s'ha conegut la dada que situa en 10.593 els electors de la circumscripci贸 de Tarragona que votaran gr脿cies al servei gratu茂t que dona Correus.

El descens 茅s generalitzat arreu de Catalunya

Si la xifra de tarragonins ha disminu茂t m茅s d'un 10%, la taxa catalana ho fa una mica m茅s: supera el 13%. De cara a les eleccions generals del proper diumenge, 10 de novembre, han estat 100.671 els catalans que han sol路licitat poder emetre el seu sufragi a trav茅s del correu. A banda de la dada de la circumscripci贸 de Tarragona, 71.995 persones ho han fet a Barcelona; 10.221 a Girona i 7.862 a Lleida.

De la xifra total de Catalunya, en qu猫 s'inclou Tarragona, 37.571 persones han demanat el vot des de l'estranger, de les quals 2.937 s贸n tarragonins. La majoria 鈥35.595 persones鈥 s贸n sol路licituds de residents absents que viuen a l'estranger i 1.976 m茅s corresponen a sol路licituds de catalans que resideixen a l'estranger, per貌 que ho fan de manera temporal.

Segons dades de la delegaci贸 del govern espanyol a Catalunya, en les eleccions generals del proper diumenge, dia 10 de novembre, s'han adm猫s sol路licituds de vot per correu procedents d'un total de 153 pa茂sos. La majoria de sol路licituds provenen de pa茂sos com Fran莽a, Alemanya, Regne Unit, Argentina, Estats Units o Su茂ssa, entre d'altres.

"馃敶 El PSC avisa: 芦O S谩nchez 茅s president, o ho ser脿 Casado amb Abascal de ministre禄" "馃棾 Aix铆 quedarien les eleccions del 10-N si se celebressin avui"