La Generalitat anuncia 2,5 milions d'euros per a soterrar les torres del Pinar de Reus

La consellera Teresa Jordà ho ha anunciat aquesta tarda durant una convocatòria electoral d'ERC Reus

La urbanització El Pinar fa disset anys que va sentir, per primera vegada, que se soterrarien les torres d'alta tensió que la travessen
La urbanització El Pinar fa disset anys que va sentir, per primera vegada, que se soterrarien les torres d'alta tensió que la travessen | Àngel Ullate
24 de maig del 2023
Actualitzat a les 17:38h
La Generalitat destinarà 2,5 milions d'euros a soterrar les torres d'alta tensió de la urbanització el Pinar de Reus. L'anunci l'ha fet aquest dimecres la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, durant un acte de campanya d'ERC Reus. Si el compromís es materialitza, caldrà que el Govern, els Ajuntaments de Reus i de Castellvell del Camp i Endesa acordin com i quan s'enterren les línies.

Jordà ha assegurat que el Govern català tirarà endavant el conveni que va quedar desat al calaix fa anys. La intenció ja es va anunciar el mes de febrer, amb l'acord per als pressupostos de la Generalitat, però sense concretar la partida destinada al projecte del Pinar. Ara Jordà n'ha concretat la quantitat, 2,5 milions d'euros, que se sumaran als 425.000 euros reservats per l'Ajuntament de Reus i a la part proporcional que també té preparada l'Ajuntament de Castellvell.

ERC ha volgut reivindicar i treure pit del fet de governar la Generalitat durant la campanya electoral de Reus, i el Govern ha optat per fer aquest anunci. Fa quatre anys van anunciar el desdoblament del CAP Sant Pere que ara comença a prendre forma. també durant la campanya electoral municipal. Aquesta vegada els republicans reusencs han rebut la visita del conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena i, aquest dimecres, de Teresa Jordà.

La consellera ha acompanyat Noemí Llauradó, alcaldable del partit, en una visita per diferents establiments de la ciutat. Durant la trobada ha reafirmat la proposta del partit per al comerç local.

L'aposta d'ERC és la creació d'una regidoria específicament destinada al sector dirigida per la número set de la seva llista, Meritxell Barberà. Més enllà d'altres mesures anunciades aquests dies, ha de servir per fer campanyes de promoció que posin en relleu "els beneficis i l'impacte positiu de comprar al comerç de proximitat".