La participació a les eleccions del 10-N a Tarragona és del 40,2% fins a les 14.00 hores

Son 4 punts menys que a les eleccions del passat 28 d'abril
Un col·legi electoral de Tarragona en les eleccions 10-N. | Laia Solanellas

El 40,2% dels tarragonins cridats a les urnes aquest diumenge 10 de novembre ja ha votat fins a les dues del migdia. Són 4 punts menys respecte les eleccions generals del passat 28 d'abril, quan la participació a les dues del migdia era del 44,67%. L'Ajuntament de Reus també ha fet públiques les dades de participació a la ciutat, que és d'un 40,74%, uns 5 punts menys que a les eleccions del 28-A, quan va ser del 45,59%. Pel que fa a les dades a nivell català, la participació total és del 40,6%. 

La jornada electoral del 10-N ha arrencat amb normalitat a la demarcació de Tarragona aquest diumenge. A les nou del matí s'han obert els 370 centres de votació i s'han constitut sense problemes les 1.011 meses electorals. Estan cridats a les urnes 574.861 electors entre les comarques tarragonines i ebrenques que escolliran sis diputats al Congrés i quatre senadors al Senat. En les primeres hores de votació, s'han format poques cues per votar a la ciutat de Tarragona i alguns dels votants han explicat que esperen que els resultats d'aquests comicis serveixin per desbloquejar la formació del govern espanyol. També demanen que els partits dialoguin més.

La jornada electoral s'ha iniciat amb una petita dificultat a l'institut Tarragona, ja que no s'han presentat un dels presidents ni un dels vocals i, llavors, els suplents els han substituït. Tot i això, a les nou en punt, els votants més matiners han començat a exercir el seu dret de vot. Un d'ells, és el Marcial Borroso, que ha demanat «seny, coherència i sensibilitat», per mirar, diu, cap a Europa i el món per tal que aquest «país doni la imatge que la ciutadania vol».

  

"🔴📩RESULTATS DEFINITIUS TGN: Així ha estat el 10-N a TGN!" "✉AVUI ELECCIONS: 370 col·legis electorals per exercir el dret a vot a TGN. Anireu a votar?"