Reunió transcendental perquè la CUP s'incorpori al govern municipal de Tarragona

Hi participen tres representants de cada una de les formacions negociadores (ERC, En Comú Podem, CUP)
Imatge d'arxiu de la portaveu del grup municipal de la CUP, Laia Estrada, exercint el seu dret a vot durant les passades eleccions municipals del 26 de maig. | TarragonaDigital

 

Prop de dos mesos després de les eleccions municipals del passat 26 de maig, i més d'un mes després de l'inici del mandat municipal amb el nou equip de govern municipal tarragoní, tot apunta que la incorporació, o no, de la CUP al cartipàs municipal és qüestió d'hores.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Les anticapitalistes han anunciat, aquest matí de dilluns, 22 de juliol, la trobada. Segons la formació liderada per Laia Estrada, «l'objectiu d'aquesta reunió és parlar sobre la fusió de programes i la modificació de cartipàs». Així mateix, les cupaires han avançat que «no farem declaracions després de la trobada perquè a les 19.30 tenim una assemblea local extraordinària per fer valoració de la reunió».

La taula negociadora estarà formada per tres representants de cada un dels partits polítics que estan treballant per ampliar l'equip de govern municipal tarragoní: ERC, En Comú Podem i la CUP.

Treballant sobre «l'acord entre ERC i En Comú Podem»

La incorporació de la CUP al govern de Tarragona es cuina a foc lent. El passat 12 de juliol, i després d'una primera trobada on les anticapitalistes van traslladar a la coalició ERC-En Comú Podem un document programàtic amb 59 punts, els Comuns van aprovar, en una assemblea conjunta, obrir negociacions amb la CUP basant-se «en l'acord previ entre els republicans i En Comú Podem». 

Encara no fa una setmana, el passat 17 de juliol, es coneixien certes friccions entre els equips negociadors. Mentre les anticapitalistes esperaven que l'equip de govern es posicionés sobre els 59 punts del document que van presentar en la primera reunió, els dos partits que governen a Tarragona esperaven que les cupaires es posicionessin sobre el document conjunt que van acordar republicans i En Comú Podem. Tant Laia Estrada com Eva Miguel van mostrar la seva disposició a l'entesa.

L'assemblea de la CUP d'aquesta tarda de dilluns serà, sens dubte, un punt d'inflexió en el procés de negociació entre les tres forces d'esquerres. 

"El PSC critica la inacció del Govern Torra a les comarques de TGN en el seu primer any" "❗Nou pas endavant de la tarragonina Lorena Roldán per ser candidata a la presidència de la Generalitat"