Torrent crida a l'ordre Alejandro Fernández per insinuar que Torra és «fatxa»

Santi Rodríguez recrimina al president del Parlament que no apliqui correctament el reglament
Alejandro Fernández, al Parlament de Catalunya, en una imatge d'arxiu | ACN

 

El president del Parlament, Roger Torrent, ha cridat a l'ordre el líder del Partit Popular de Catalunya (PPC), Alejandro Fernández, per insinuar que el cap del Govern, Quim Torra, és «fatxa». Ha sigut durant la sessió de control, al ple del matí d'aquest dimecres, 10 de juliol, quan Fernández ha preguntat a Torra si s'ha plantejat que «l'únic fatxa» és ell perquè cap institució europea ha considerat que Espanya ho és.

 

En acabar la pregunta oral, Torrent ha demanat que els fets constin en acta després que Fernández es negués a retirar l'expressió, argumentant que no havia dit «fatxa» a ningú. Tot seguit, el diputat del PPC Santi Rodríguez ha pres la paraula per recriminar al president del Parlament que no apliqui bé el reglament. Rodríguez ha subratllat que la constància en acta es fa a la segona crida a l'ordre i no a la primera. Torrent ha tancat la polèmica entenent que havia fet dues crides a l'ordre.

 

Fernández creu que el PPC ha tocat fons i que està començant a remuntar la «crisi de confiança»

El tarragoní Alejandro Fernández declarava, aquest dimarts, que creu que el seu partit, el PPC, i que comença a remuntar una situació de «crisi de confiança». Ho va dir en una entrevista a TV3, on va afirmar que s'ha marcat com a objectiu «recuperar el lideratge del constitucionalisme a Catalunya». 

 

Pel que fa a la formació del nou govern espanyol, el tarragoní veu «atractiva» una coalició electoral de forces constitucionalistes com Navarra Suma. Ara bé, creu, però, que ara està «mol lluny» i ho veu difícil per les circumstàncies actuals. Primer cal, segons Fernández, un projecte comú constitucionalista.

 

Alejandro Fernández creu que la cap de llista del PP per Barcelona a les darreres eleccions espanyoles, Cayetana Álvarez de Toledo, seria una excel·lent portaveu del PP al Congrés dels Diputats, decisió que ha de prendre, però, el líder del PP, Pablo Casado. 

 

També et pot interessar