Alerta per pluges a tot Tarragona aquest dijous

Les comarques més afectades seran les de l’Ebre a partir de la tarda, on es poden acumular localment fins a 100 l/m2 en un episodi que començarà a partir de la tarda
Les pluges poden ser intenses a prop de la costa | Arxiu

 

La tardor continuarà amb un temps molt mogut aquest dijous. L’arribada d’un nou front farà augmentar les precipitacions a partir de la tarda a les Terres de l’Ebre, però es veurà ploure també a gran part de les comarques de Tarragona. Les acumulacions d’aigua poden ser destacades en tot l’episodi, amb registres de fins a 100 l/m2.

Serà un dia força ennuvolat en general i ja durant el dia es poden escapar ruixats febles. Serà a partir de la tarda i vespre quan les pluges entraran impulsades per vents de gregal i llevant que afectaran principalment les Terres de l’Ebre amb algunes tempestes i forts patacs d’aigua. Alguns models meteorològics indiquen que l’aigua podria arribar amb ganes a la nit a la resta Tarragona. Una situació molt incerta que haurem d’anar seguint.

No obstant, sembla que la part més activa del temporal afectarà el País Valencià. Pel que fa a les temperatures, tindrem un ambient més de tardor amb vent fort de gregal al litoral i prelitoral i màximes que, en els millors dels casos, es mouran entre els 18º i 23º amb sensació de més fresca. 

Mapa de previsió per la tarda de dijous a Tarragona | Tarragona Digital

 

Alerta per pluges, vent i mala mar

Davant d’aquest nou temporal, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat diverses alertes. Pel que fa a les pluges, hi ha avisos per xàfecs acompanyats de tempesta que poden deixar acumulacions d’aigua de fins a 100 l/m2 en 24 hores a totes les comarques de Tarragona, excepte el Baix Penedès. Una possibilitat que és més alta a les Terres de l’Ebre, on l'avís és de color taronja.

Pel que fa al vent, hi ha avisos al litoral del Tarragonès i Baix Penedès, així com del litoral i prelitoral de Barcelona. S’esperen ràfegues d’entre 60 i 80 km/h. El mar també s’alterarà a la costa tarragonina, on hi ha avisos per onades de fins a 3 metres o, puntualment, 5 metres, sobretot a l’Ebre.

Mapa d'avisos per aquest dijous a tot Tarragona | Meteocat

 

 

Propers dies

La previsió per aquestes properes hores encara és força incerta. Les precipitacions afectaran principalment el País Valencià, però tot sembla indicar que també visitaran Tarragona ben bé fins divendres. Haurem d’anar seguint amb molta atenció una situació que segur que ens portarà més d’una sorpresa.