Cap de setmana radiant de ple estiu amb calor que va a més

Els xàfecs de tarda desapareixeran pràcticament del Pirineu i els tres propers dies farà sol amb temperatures que pugen. La setmana que ve es poden tornar a fregar els 40º a Ponent

 

El temps de ple estiu s’accentuarà aquest cap de setmana a Catalunya amb sol en conjunt sense precipitacions i una pujada de les temperatures que es farà cada dia més evident. La calor serà cada cop més intensa i, de cara a la propera setmana, podríem tornar a fregar els 40º a Ponent amb ambient molt calorós arreu però sense valors excepcionals, simplement de plena canícula estiuenca.

 

El sol i la calor seran els protagonistes dels propers dies | Arxiu

De cara a divendres, el sol dominarà amb el permís d’alguns núvols baixos matinals a la costa i en fondalades interiors. Les nuvolades de tarda creixeran a punts de muntanya de la meitat nord de Catalunya però, a diferència d’aquests dies, no deixaran precipitacions, tot i que no es descarta algun ruixat molt aïllat al Pirineu.

 

Un dia radiant plenament estiuenc que vindrà acompanyat de temperatures una mica més altes. Moltes màximes es mouran entre els 29º i 34º, si bé al Pirineu i litoral se situaran entre els 26º i 32º amb xafogor més marcada a la costa. Nit de força bon dormir en conjunt, si bé a punts costaners i del prelitoral les mínimes quedaran pel damunt dels 20º.

 

Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

 

Cap de setmana per aprofitar amb calor intensa

Pel que fa al cap de setmana, tant dissabte com diumenge el sol dominarà amb tan sols alguns núvols baixos matinals a la costa poc importants i nuvolades de tarda al Pirineu que, a tot estirar, deixaran alguna tamborinada aïllada, especialment dissabte. No es descarta que diumenge arribin algunes gotellades pel sud de Ponent i la vall de l’Ebre amb més intervals de núvols, situació que no s’allargarà. La marinada bufarà amb ganes aquestes properes tardes al litoral.

 

La calor serà cada dia més intensa amb ambient de ple estiu i moltes màximes que es mouran entre els 30º i 35º, si bé a Ponent ja es poden rondar els 37º diumenge. La xafogor anirà a més a la costa i les nits seran pesades a molts punts de la zona i prelitoral.

 

Mapes de previsió per aquest cap de setmana | Catalunya Méteo

 

La calor sufocat torna la setmana que ve

De cara a la següent setmana, tot sembla indicar que la calor serà altre cop molt intensa i sufocant, si bé no tindrem temperatures ni molt menys excepcionals, sinó de plena canícula. Moltes màximes es mouran entre dilluns i dimecres entre els 32º i 37º, però a Ponent i vall de l’Ebre es fregaran els 40º. Aquest ambient es mantindrà gran part de la propera setmana amb sol arreu. Tocarà suar de valent els dies que venen, que ja és el que toca per l'època.

 

També et pot interessar...

"PREVISIÓ: La calma i la calor intensa tornaran els properes dies" "PREVISIÓ DIMECRES: Canvi de temps amb ruixats en alguns llocs"