GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Baixen les temperatures amb vent en alguns punts i sol arreu dimarts

L’entrada del vent del nord farà baixar els termòmetres i poques màximes superaran els 20º amb un ambient més fresc. Tramuntana forta a l’Empordà i als cims del Pirineu
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

 

Aquest dimarts ens arriben canvis, però la pluja continuarà ben lluny de Catalunya. L’Entrada del vent de mestral i la tramuntana aquest dilluns tindrà continuïtat dimarts i provocarà una baixada clara de les temperatures en comparació a aquests últims dies, ja que molt poques màximes superaran els 20º. El vent serà intens a l’Empordà i als cims del Pirineu, així com en alguns punts de Girona, i el sol dominarà arreu.

 

Pel que fa a l’estat del cel, tindrem un dia radiant i molt nítid amb ambient assolellat que dominarà a tot el territori. Tan sols hi haurà alguns núvols baixos a primera hora al litoral i prelitoral de Barcelona, mentre que pot creuar alguna banda de núvols alts i prims.

 

Tornant al vent, la tramuntana serà intensa al nord de Catalunya durant tot el dia, mentre que el mestral bufarà fins a mig matí o migdia a les Terres de l’Ebre i al sud del Camp de Tarragona. A més, el gregal pot ser destacat a la tarda arran a la majoria de la costa catalana. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) té activada l’alerta per vent de fins a 90 o 100 km/h durant el matí del dimarts a l’Alt Empordà, Ripollès, Cerdanya i Berguedà. També hi ha avís per mala mar la costa de Girona i de Barcelona.

 

Mapa d'avisos per vent aquest dimarts | Meteocat

 

Temperatures clarament cap avall

L’entrada del vent del nord farà baixar les temperatures de forma clara i deixarem enrere els valors tan elevats de les últimes jornades que han arribat fins els 24º o 25º en algunes zones. Al migdia, pocs termòmetres superaran els 20º, ja que la majoria de màximes es mouran entre els 16º i 21º, més baixes al Pirineu, on es situaran entre els 14º i 19º, inclús per sota a la cara nord.

 

Les mínimes també quedaran més curtes amb més fred i hi haurà algunes tímides glaçades al Pirineu i en alguns punts de l’interior. Valors nocturns entre els -3 i 2º al Pirineu, 0º i 5º a l’interior, 3º i 8º al prelitoral i entre 5º i 10 a gran part de la costa. No obstant, les mínimes seran més altes allà on bufi el vent.

 

El sol continuarà dominant per les temperatures baixaran més | MeteoMoià

 

Ni rastre de les pluges

Els propers dies, el temps serà molt tranquil amb força sol en general i temperatures que es mantindran a ratlla amb pocs valors superant els 20º. De les pluges generals i tan necessàries, però, ni rastre. Tan sols cauran xàfecs de tarda al Pirineu dijous i potser el cap de setmana alguns plugims al sud de Catalunya.