Alerten de la massiva arribada a Europa de joguines xineses tòxiques i molt perilloses per als nens

L'Oficina de Medi Ambient Europea (EEB) ha prohibit l'entrada de milions d'unitats d'uns dos-cents cinquanta models

Quan tot just molts pares estan pensant que regalar als seus fills pel Nadal, l'Oficina de Medi Ambient Europea (EEB) ha emès una alerta sobre l'arribada massiva al continent d'una sèrie de joguines, procedents majoritàriament de la Xina, considerades altament tòxiques.

Les autoritats de la Unió haurien bloquejat i prohibit la venda d'almenys 248 models, que suposarien desenes de milions d'unitats. Fins a quatre països han detectat en els seus controls duaners la presència d'aquestes joguines, 228 (el 92%) de les quals es consideren que tenen un «risc greu».  A més, en més de la meitat,  127, s'ha detectat ftalats, un additiu plàstic considerat perillós. 

Un alt risc per nens i adolescents

Algunes de les joguines que contenen els ftalats són un joc de metges bloquejat a Polònia, un set de química trobat a França o una màscara localitzada a Alemanya, que estava feta fins a un 43% d'aquest material. 

L'EEB adverteix que aquesta mena de plàstics té uns efectes greus en nens. Els principals problemes de salut que poden provocar són: trastorns de reproducció, un retard per arribar a la pubertat i un gran nombre de trastorns de conducta.

També et pot interessar