Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

脷LTIMA HORA

Bolca un cotxe a l'N-340 a Creixell i els ocupants es fuguen

Els petards de moda per Sant Joan

Els americans, les bengales o els trons s贸n els productes pirot猫cnics m茅s venuts
Imatge d'un castell de focs | Cedida

 

Sant Joan 茅s sin貌nim de diversi贸, estiu i pirot猫cnia. Actualment hi ha un ampli ventall de productes pirot猫cnics per a tots els gustos i edats. Malgrat que cada any en surten de nous, n鈥檋i ha que no passen de moda com ara els americans, les bengales o els trons.

 

Des de Tarragona Digital us expliquem quins s贸n els petards de moda per la revetlla d鈥檈nguany. Aix貌 s铆, sempre comprant-los en un establiment autoritzat i llegint les instruccions de cada article per tal de respectar-ne el seu 煤s i les franges d'edat que limiten la manipulaci贸 del material pirot猫cnic.

 

Des de Protecci贸 Civil s'aconsella no guardar els petards a les butxaques ni posar-los prop de la cara i el cos, aix铆 com utilitzar mitjans segurs per encendre'ls. Una bona manera 茅s a trav茅s de metxes i similars, encenent-la sempre per l'extrem perqu猫 doni temps d'enretirar-se. Tanmateix, no s'han de llan莽ar mai petards dins de casa, contra ning煤 ni des de balconades o finestres. Com tampoc a menys de 500 metres de zones boscoses per tal d'evitar incendis. 

 

1 Petards infantils

No hi ha millor manera per amenitzar la revetlla dels més petits de la casa que amb les bengales d’estrelletes i les cebetes. Inofensives i amb un soroll insignificant, són una bona opció per iniciar-los amb els petards —sempre amb la supervisió d’un adult—.

 

 

Blanques o de colors. Tot i no ser considerades com a petards, les bengales són un dels productes pirotècnics més tradicionals. Sense cap mena d'esclat, aquestes produeixen llum molt brillant i entretenen a tota la família a través del seu efecte visual.

 

Amb les cebetes —conegudes popularment com a bombetes— els menuts poden aportar el seu petit soroll en una tan màgica com la de Sant Joan. Saquets crepitants, grans o petits, que a l'impactar contra el terra provoquen un petit espetec. 

D’altra banda, no hi ha millor manera per riure en família que amb el 'Perro cagón'. Es tracta d’un petard que genera una expansió de la pastilla, situada a la part posterior del gos, en forma d’un divertit excrement.

2 Petards sorollosos

La traca és indispensable per totes aquelles persones que els agradi l’enrenou. Són moltes —sobretot els i les adolescents d’entre 18 i 20 anys— les que opten per les traques o els trons per escoltar fortes explosions. Els ‘Cohetes Trueno’ i els ‘Cohetes Winder Tronador’ són els trons més exitosos.

 

 

Pels atrevits que busquin quelcom més potent, els coet idoni és el 'Elyium Trueno'. Un conjunt de cinc coets d'alta gamma que ascendeixen ràpidament al cel, a una altura de 40 metres, per acabar amb una explosió enorme de titani. A més, el seu efecte acústic va acompanyat de lluminositats vermelles, verdes, blanques, daurades i blaves.

Si el que es busca són petits espetecs, els petards americans i xinesos són idonis. Aquests estan destinats a persones grans i poden ser perillosos pels menuts, atès que exploten i fan més soroll.

3 Petards lluminosos

Els coets de llum són l'article pirotècnic lluminós per excelència. No hi ha revetlla de Sant Joan sense les mítiques palmeres de color, així com els voladors de canya que pugen amunt i peten al cel. Els coets 'Rapaport' vénen en grups de cinc i, amb una intensa i sonora encesa, acaben amb un esclat i una palmera de color que deixa a tothom bocabadat. 

Si no, sempre quedaran els sortidors i els volcans; fonts —petites, mitjanes o grans— que tenen un risc baix o molt baix. Cal destacar, pels més castelleres, l’anomenada ‘Font castellers’.

 

 

📍 Fes clic aqu铆 per rebre al teu m貌bil les not铆cies de Tarragona. 脡s gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butllet铆 per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris