L'Hospital Joan XXIII de Tarragona.

Un pacient anònim dona 25.000 a la Lliga contra el Càncer de Tarragona i l'Ebre

L'entitat ha agraït el gest solidari «en un període convuls» on la recaptació de diners gairebé havia desaparegut

Una donació per sorpresa de 25.000 euros ha desmuntat les previsions de la Lliga contra el Càncer de Tarragona i les Terres de l'Ebre aquest mes d'agost. Un pacient anònim ha entregat un sobre amb aquesta quantitat als responsables de l'associació per destinar-los a diversos projectes de recerca que plantin cara a la malaltia a mitjà i a llarg termini. La donació es destinarà íntegrament a aquests estudis innovadors, que es centren en trobar noves vies de detecció precoç, de seguiment i de ràpida identificació de possibles recaigudes.

La recerca anirà a càrrec d'un equip amb molta experiència a l'esquena, i es provarà en pacients de l'Hospital Sant Joan de Reus. El director de l'Institut d'Oncologia de la Catalunya Sud, Josep Gumà, ha reivindicat que aquesta recerca «podria ser útil en multitud de circumstàncies» com ara «un diagnòstic precoç que permeti, solament amb una mostra d'orina, saber si el pacient té la malaltia i fins i tot en quin òrgan la té». Gumà, vinculat a l'hospital reusenc, segueix de ben a prop la investigació.

Des de la Lliga contra el Càncer han volgut manifestar «el valor» de la donació i el seu «agraïment» al donant anònim, perquè l'ajut arriba en mig d'un «període convuls» on la majoria dels actes periòdics de la Lliga per recaptar fons per a la causa d'han hagut d'anul·lar o ajornar per la força major de la pandèmia.


Comentaris