L’oci estiuenc arrenca a Reus marcat per l’arribada de la nova normalitat

Serà un estiu amb limitacions i mesures molt necessàries per garantir les condicions i recomanacions higièniques establertes pel Ministeri de Sanitat
L’oci estiuenc arrenca a Reus marcat per l’arribada de la nova normalitat | Cedida

Per primer cop, l’arribada de l’estiu i el bon temps coincideix amb una situació fins ara insòlita i inèdita per a tothom. La coneguda com a “nova normalitat” ja ha començat a implantar-se a poc a poc a Reus i tota la comarca del Baix Camp; amb l’arribada de la fase 3 del desconfinament el passat 8 de juny, s’han anat reprenent a poc a poc els principals serveis de la ciutat, la restauració i l’oci, després de 3 mesos amb la persiana baixada i, en la majoria dels casos, sense poder facturar a través dels canals en línia.

Serà un estiu amb limitacions i mesures que d’entrada no agradaran a tothom, però que resulten necessàries per garantir les condicions i recomanacions higièniques establertes pel Ministeri de Sanitat. És el cas del tancament de les piscines municipals del Parc dels Capellans: amb la finalitat de prevenir nous contagis per covid-19 i davant la impossibilitat de garantir la màxima seguretat i higiene a les seves instal·lacions, el Comitè d’Emergències de l’Ajuntament de Reus ha decidit no obrir-les durant tot l’estiu. És una decisió dràstica, profundament marcada per la configuració dels seus espais: envoltats de gespa, amb dunes i amb unes piscines que, a causa de la seva peculiar forma, ovalada i sense carrils que les delimitin (a diferència de les piscines rectangulars), fan inviable la possibilitat de mantenir la distància de seguretat entre els banyistes i tenir un control sobre l’aforament de les instal·lacions.

Tanmateix, per tal de no deixar a la ciutadania sense piscines durant els mesos més calorosos de l’any i poder oferir-los una alternativa segura, la Conselleria d’Esports local ha arribat a un acord amb les entitats Reus Deportiu i CN Reus Ploms per obrir les seves instal·lacions als reusencs que vulguin remullar-se. Aquest acord permetrà la celebració de les activitats de piscina previstes durant l’estiu, així com els cursos de natació que s’havien programat.

A més a més, els socis del CN Reus Ploms que desitgin posar-se en forma estan d’enhorabona: amb la desescalada, ja és possible accedir al gimnàs del club (tant la sala de fitness com la de musculació, així com la sala de bike), sempre que es faci una reserva amb cita prèvia i amb un mínim de 24 hores d’antelació a través de la seva pàgina web. No obstant això, com a mesura preventiva es prohibirà l’accés i ús dels vestidors i les dutxes.

Els amants de l’art contemporani també tindran l’oportunitat de gaudir un any més del Premi Telax, que enguany celebra la seva 28ena edició i mostra les propostes d’un total d’11 artistes emergents, els quals volen anar més enllà dels llenguatges tradicionals de l’escultura, la pintura i la fotografia a través de les seves obres. L’exposició es podrà visitar del 16 de juny a l'11 de juliol a la Galeria Antoni Pinyol, de dimarts a divendres de 17 a 20h i dissabtes d’11 a 13:30h. D’altra banda el Museu d’Art i Història, el Museu d’Arqueologia Salvador Vila-seca i el Gaudí Centre ja han obert les portes al públic i amb entrada gratuïta durant tot el mes de juny, tot i que amb limitació d'aforament en les sales d'exposició.

L’oci estiuenc arrenca a Reus marcat per l’arribada de la nova normalitat | Cedida

El setè art celebrarà un any més a Reus el Cicle Estival de Cinema Fantàstic, que consistirà en la projecció de 8 pel·lícules de ciència-ficció i aventures, amb clàssics com Sweeney Todd i Zombieland. Les sessions tindran lloc al Jardí de la Casa Rull, tots els dilluns des del 6 de juliol fins al 24 d’agost a les 22h i seran gratuïtes, amb aforament limitat per tal de mantenir les mesures de seguretat necessàries.

La idea és que l’oci, sigui a l'aire lliure o en espais tancats, es recuperi. És també el cas dels locals recreatius com la sala de bingo Enracha Reus, que ja ha obert al públic amb les mesures preventives i de desinfecció adequades, ja sigui a la zona de màquines com al seu restaurant, que torna a estar completament operatiu.

L’oci estiuenc arrenca a Reus marcat per l’arribada de la nova normalitat | Cedida

I si algú tenia por de quedar-se sense la tradicional Festa Major de Sant Pere, del 24 al 29 de juny se celebren més de cinquanta actes adaptats a les circumstàncies actuals, amb un programa on no mancaran els espectacles de llum, música i dansa, i que a més a més commemorarà els 400 anys de la primera referència de gegants a Reus, que data del 20 de gener de 1620.

"Bon dia! Les portades dels diaris de paper de Tarragona d'avui, 30 de juny" "Bon dia! Les portades dels diaris de paper de Tarragona d'avui, 29 de juny"