La policia de Cambrils recupera un ocell d'una espècie protegida

L'animal, conegut popularment com a 'enganyapastors', és una au nocturna que habita en zones boscoses
Enganyapastors recuperat per la Patrulla Verda de Cambrils | Policia Local de Cambrils

 

Agents de la Policia Local de Cambrils han recuperat una au protegida en una piscina particular del municipi. La unitat de la Patrulla Verda del cos policial se n'ha fet càrrec i l'ha traslladada a una clínica veterinària.

 

L'animal, conegut popularment com a 'enganyapastors', és un ocell nocturn de la família dels caprimúlgids, de nom científic Caprimulgus europaeus. Normalment habita zones boscoses amb sotabosc o conreus i s'alimenta d'insectes, motiu pel qual passa molta estona a terra i sovint és atropellat pels automòbils. Es calcula que a Catalunya n'hi habiten prop de 50.000 exemplars.

 

La policia de Cambrils recull un altre gos perdut  

El passat 21 d'agost, la Policia Local de Cambrils tornava a anunciar a les xarxes socials la troballa d'un nou gos, aquest cop, en una zona rural de la vila. És el sisè animal perdut o abandonat i sense xip que troben o entreguen als agents aquest mes d'agost, tot plegat un dia després de la troballa d'una gosseta al nucli antic de la població.

 

En aquest sentit, el cos de seguretat recorda als propietaris la necessitat d'identificar els animals i, per sobre de tot, la prohibició d'abandonar-los, un fet penat per llei amb multes que poden arribar fins als 20.000 euros.

 

Els animals es troben en acollida a l'espera que aparegui el seu propietari original o, en cas que no sigui així, l'adopti una nova família. La policia ha compartit l'enllaç de la pàgina de Facebook 'Animales Perdidos-Encontrados en Cambrils', on cambrilencs i cambrilenques comparteixen i difonen la informació sobre els animals perduts i trobats a la vila.

Gos trobat per la Policia Local de Cambrils | Policia Local de Cambrils

 

Agents Rurals troben una serp americana a Vandellòs

El passat divendres, 17 d'agost, els agents del Baix Camp van trobar un exemplar de Lampropeltis getula nigrita, una serp originària dels deserts del centre i nord d'Amèrica. Aquestes serps, petites, de color fosc i de tipus constrictor, no són verinoses, motiu pel qual es creu que es va escapar del terrari d'algun veí de la zona que l'hauria adquirit en una botiga d'animals exòtics. Els agents rurals van traslladar l'animal al Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC).

 

Lampropeltis getula nigrita recuperada pels Agents Rurals | Agents Rurals del Baix Camp