Francesc Bonet: el vallenc que va inventar el primer cotxe amb motor de l'Estat espanyol

El vehicle, d'ús particular per al seu creador, va començar a circular pel passeig de Gràcia de Barcelona enmig d'una gran admiració
Imatge del Bonet, el primer vehicle a motor català | Generalitat de Catalunya

L’any 1889 va néixer el primer automòbil amb motor d'explosió fabricat a la península Ibèrica. El seu inventor és Francesc Bonet Dalmau, un vallenc nascut l'any 1840 a la capital de l'Alt Camp. Aquest fabricant era un enginyer industrial català, apassionat de l'òpera i dels viatges. 

 

Bonet va viatjar aquell any a París amb motiu de l'Exposició Universal. Allà va conèixer els vehicles que es movien sense cavalls i que eren desconeguts a Catalunya. Tres mesos més tard de la seva visita a França, va sol·licitar una patent d'invenció per a vehicles de diverses rodes moguts per motor d'explosió i va construir un tricicle al qual va equipar amb un motor.

 

El tricicle Bonet

El Tricicle Bonet, conegut també simplement com a Bonet, va ser el primer vehicle propulsat per motor de combustió interna fabricat a la península Ibèrica i un dels primers d'Europa. Tot i que inicialment la intenció del seu creador era construir un vehicle de quatre rodes, i així consta als plànols originals, finalment es va conformar amb un tricicle a causa dels problemes tècnics que van anar sorgint durant la construcció del seu invent.

 

L'artefacte constava d'un xassís format per dos llarguers irregulars i simètrics. Per la seva banda, un conjunt de barres paral·leles i bieletes desplaçava la part del davant. Cal esmentar que les quatre rodes dels plànols originals es van transformar en només tres per certs problemes amb la direcció i el diferencial. Alhora, l'impuls del motor es traslladava a les rodes motrius per mitjà d'una corretja amb tensat en marxa per mitjà del desplaçament de l'eix posterior gràcies a l'accionament del pedal, situat a terra, just al davant del conductor.

Reproducció del model Bonet | Cedida

«L'home del cotxe sense cavalls»

El vehicle, d'ús particular per al seu creador, va començar a circular pel passeig de Gràcia de Barcelona. En aquella època, l'espectacle que oferia el fet de veure circular un cotxe propulsat per si mateix era un fet extraordinari. Fins i tot, molta gent s'aplegava al carrer per a veure'l passar. Molts barcelonins anomenaven a Bonet amb admiració «L'home del cotxe sense cavalls».

 

Hi ha constància que la seva velocitat era equiparable al pas d'una persona sobre terreny pla, però el tricicle era gairebé incapaç de superar pendents lleugers com ara el que hi ha entre la Gran Via i el carrer del Consell de Cent, pujant pel passeig de Gràcia. Per a fer-ho, calia que els passatgers baixessin del tricicle i empenyessin mentre Bonet accelerava.

 

La desaparició del primer cotxe

Segons ha apuntat recentment la revista Sàpiens, a dia d'avui només es coneixen tres documents que facin verídica la fita de Francesc Bonet: «El primer és el plànol de la patent. El segon és una fotografia, l'única que s'ha pogut trobar del 'Bonet' [...]. En tercer lloc, existeixen uns plànols publicats l'any 1930 que una tercera persona podria haver fet a partir de l'observació de la fotografia».

Imatge d'un dels plànols del vehicle | Revista Sàpiens