Condemnat a gairebé cinc anys de presó per robar 250 euros en una farmàcia de Reus a punta de ganivet

L'home és un lladre reincident que acumula diverses condemnes anteriors per fets similars
El lladre va atracar la farmàcia a punta de ganivet | Google Maps

L'Audiència de Tarragona ha condemnat un lladre reincident a 4 anys i 8 mesos de presó per robar 250 euros a punta de ganivet en una farmàcia de Reus el juliol passat. El cas s'havia de jutjar a mitjan novembre però les parts van arribar a un acord de conformitat per evitar el judici. Segons la sentència, el 3 de juliol al migdia el lladre va entrar en una farmàcia de la Ronda Subirà de la capital del Baix Camp, que estava oberta al públic, exhibint un ganivet de grans dimensions i tapant-se la cara amb el polo gris que vestia. El lladre es va apropar a la propietària mentre cridava «això és un atracament» i, tot seguit, es va situar a la part interior del mostrador mentre li deia que li donés «tot el que hi ha a la caixa».

La propietària i gerent d'aquest establiment del barri del Carrilet va donar-li 250 euros i l'individu va fugir sense que s'hagin recuperat els diners. Després de ser detingut pels Mossos d'Esquadra, el jutjat de guàrdia de Reus en va decretar l'ingrés provisional a presó el 23 de juliol.

L'home va reconèixer els fets davant el tribunal de l'Audiència de Tarragona i ha quedat condemnat a 4 anys i 8 mesos de presó per un delicte de robatori amb intimidació. La sentència, que és ferma, té en compte els agreujants de reincidència i ús de disfressa, l'atenuant de reparació del dany —perquè ha consignat els 250 euros robats— i l'atenuant analògica de drogoaddicció.

A més, el tribunal reconeix que en el moment dels fets l'individu tenia les seves capacitats lleument afectades pel consum de drogues. Tot i això, li imposa les costes processals i li imposa una mesura cautelar segons la qual no podrà apropar-se a l'esmentada farmàcia durant un període de 5 anys i 8 mesos.

Anteriorment, a l'home li constava una condemna a un any i mig de presó del jutjat penal 1 de Reus, de juliol del 2006, com a autor d'un delicte de robatori amb violència o intimidació; i una altra condemna de 6 anys de presó —a raó de dos anys per tres delictes de robatori amb violència o intimidació— del mateix jutjat, del març del 2009. L'home va acabar de complir totes les penes l'abril del 2017.

"🚔 RODA DE BERÀ: 3 detinguts en un operatiu antidroga" "ALERTA | Tres detinguts per fer estafes telefòniques al Vendrell"