Els controls a totes les persones que estan al recinte es fa, com a mínim, tres cops al dia.

Tarragona habilita el Palau Firal com a alberg temporal per a les persones sense sostre

La Creu Roja gestionarà el servei | Es posarà en marxa aquesta setmana | La mesura segueix el model del Pavelló del Serrallo a la primavera

L'Ajuntament de Tarragona habilitarà en els pròxims dies el Recinte Firal —a tocar del Palau de Congressos— com a nou alberg temporal per acollir a un màxim de 50 persones sense sostre. El consistori ha anunciat la mesura aquest dilluns, 2 de novembre, que els garantirà allotjament i una atenció digna amb cobertura alimentària, higiènica i de calefacció. Entrarà en funcionament «en un marge de dos o tres dies», segons ha detallat l'Ajuntament.

El nou alberg temporal seguirà el model que Tarragona ja va estrenar a la primavera amb l'habilitació del Pavelló del Serrallo quan va esclatar la primera onada. La consellera de Serveis Socials, Carla Aguilar-Cunill, ha confirmat que l'actuació s'accelera per la situació de toc de queda nocturn i per l'anticipació «a un possible confinament domiciliari» a setmanes vista. També es contempla que l'Hostal Ram Room aculli altres 15 persones per tal d'augmentar la capacitat municipal.

L'alberg del Recinte Firal anirà gestionat per la Creu Roja, i el complement de l'hostal, fruit de la coordinació entre l'Ajuntament i la Fundació Bona Nit. Aguilar-Cunill ha demanat als municipis veïns a Tarragona que «actuïn amb responsabilitat» i que també prenguin mesures per a atendre les persones que dormen als seus carrers «per tal que també puguin trobar una solució». A les portes d'un escenari que ens pugui tornar a tancar a casa, Tarragona torna a estendre la mà als qui, malauradament, ni tan sols en tenen una on poder tancar-se per dormir.

La Marató de Sang a Tarragona en imatges
El Recinte Firal acull accions espaioses com la Donació del Banc de Sang | Àngel Ullate


Comentaris