La plataforma de la Terra Alta i l'Ateneu la Pastora reclamen aturar la instal·lació de nous parcs eòlics

Les entitats reclamen el compromís del Consell Comarcal per mantenir l'oposició a la massificació eòlica
Les dues entitats terraltenques reclamen que s'aturi la instal·lació de nous parcs eòlics a la comarca. | Cedida

 

La plataforma en Defensa de la Terra Alta i l'Ateneu Popular la Pastora han tornat a denunciar la passivitat del Consell Comarcal per aturar la instal·lació de noves centrals eòliques. Les dues entitats exigeixen al nou govern comarcal passes clares contra la massificació eòlica i li reclamen que doni suport a la moció que es va aprovar al final del passat mandat.

Exigir responsabilitats a la Generalitat i obrir procediments legals, el reclam

Després d'una reunió el 13 d'agost, en un comunicat d'aquest divendres, les entitats proposen que el govern comarcal de la Terra Alta es reuneixi amb les empreses promotores de les centrals, i sobretot, que exigeixin responsabilitats als càrrecs de la Generalitat que es van comprometre a aturar els nous projectes. A més, creuen que seria adient obrir procediments legals a l'abast per frenar la presència de tants parcs eòlics arreu de la comarca.

L'Ateneu terraltenc i la Plataforma adverteixen que s'estan reactivant projectes a l'ombra, i en aquest sentit, demanen tenir a l'abast tota la informació sobre aquestes tramitacions, «que afectarien gairebé tots els pobles de la comarca», asseguren. Mentre que la Conselleria d'Empresa de la Generalitat ha anunciat la redacció d'una nova llei de planificació eòlica i es comprometia a reubicar els tres nous parcs que s'han de construir a Batea, la Pobla de Massaluca i Vilalba dels Arcs, les entitats contra la massificació eòlica a la Terra Alta denuncien que les promotores d'aquestes centrals «han recuperat estratègies de fa 15 anys, anant a trucar a la porta dels ajuntaments sense tenir en compte l'evolució que ha tingut la comarca en aquest període». 

Vinyes i parcs eòlics a la comarca de la Terra Alta | ACN

 

Amb tot, la plataforma de la Terra Alta i l'Ateneu la Pastora apel·len a la mobilització de la comarca i afirmen que treballen per «crear una xarxa que basteixi una estratègia conjunta» entre el teixit associatiu, els dinamitzadors econòmics i els ajuntaments, per tal d'aconseguir que no es permeti ni es projecti cap més parc eòlic a la comarca. 

"👏Amposta recapta més de 5.000€ en activitats solidàries" "La collita de sal al delta de l'Ebre comença amb una previsió inferior a l'any passat"