El condemnat per matar un home a Tarragona el 2021 demana revocar la sentència

Ha apel·lat al TSJC, reclamant una investigació paral·lela sobre el testimoni clau del judici, de qui ha posat en dubte la seva integritat i salut mental

Imatge del condemnat per assassinat durant el judici.
Imatge del condemnat per assassinat durant el judici. | Mar Rovira/ACN
30 de maig del 2023
Actualitzat a la 13:49h
Els acusats d'apunyalar i matar un home a Tarragona, el març de 2021, han demanat la revocació de la sentència de l'Audiència Provincial al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). En la vista celebrada aquest dimarts, una de les acusades, condemnada per delictes lleus com el furt, no ha participat perquè no la poden localitzar, mentre que l'altre acusat, condemnat per l'assassinat, ha insistit en la seva innocència.

Com ha exposat el seu advocat, al·leguen la seva indefensió durant el judici, amb proves que se'ls van denegar, i que no es va respectar la presumpció d'innocència.

El condemnat ha insistit a demanar una investigació paral·lela sobre el testimoni clau del judici, de qui ha posat en dubte la seva integritat i salut mental.
 

Un crim que es va produir l'any 2021 als barris de Ponent de Tarragona

Els fets es remunten al dia 25 de març de 2021, al voltant de les deu de la nit, quan els dos condemnats es van trobar amb la víctima en un descampat, pròxim a la carretera N-340, entre els barris tarragonins de Campclar i Torreforta. Durant la celebració del judici a l'Audiència de Tarragona (l'octubre de 2022), els dos acusats ja es van declarar innocents.

La víctima tenia una suposada relació d'amistat amb els dos condemnats i els hauria fiat unes paperines d'heroïna el dia del crim. El condemnat ha insistit davant de la jutge de la vista d'apel·lació del TSJC que no es trobaven al lloc dels fets quan es va produir l'homicidi.

En canvi, un testimoni, un home que diu que estava amb la víctima en el moment dels fets, els va acusar d'haver-la agredit amb un pal i una arma blanca per aconseguir droga. La defensa ha insistit que l'ADN trobat sota les ungles de la víctima no corresponen al seu client i que no es van trobar restes de sang ni a la roba ni en un ganivet de l'acusat.

També s'ha reclamat al tribunal que no s'hagi valorat un altre testimoni presencial que contradiu la versió del testimoni clau del cas. El condemnat, fins i tot ha posat en dubte la salut mental d'aquesta persona, a qui demanen que també s'investigui com a presumpte autor de l'assassinat.
 

La condemna

L'Audiència de Tarragona va condemnar l'home a onze anys de presó per homicidi i un any més per amenaces, després que un jurat popular el declarés culpable. D'altra banda, l'acusat va quedar absolt del delicte de robatori amb violència.

L'altra implicada va ser condemnada a pagar dues multes per trencament de condemna (una ordre d'allunyament de l'establiment Bricodepot) i per un delicte lleu continuat de furt, ja que es va endur una bossa amb objectes de la víctima, entre els quals, una batedora, i més tard li va robar el telèfon mòbil.