PortAventura estrena 'Uncharted', la nova muntanya russa del parc d'atraccions

La nova muntanya russa de Port Aventura, amb format 'dark ride', s'ubica a la zona del Far West i està basada en la franquícia 'Uncharted'

'Uncharted' serà la primer 'dark ride' de PortAventura.
'Uncharted' serà la primer 'dark ride' de PortAventura. | TarragonaDigital
16 de juny del 2023
Actualitzat a la 13:51h
El parcd'atraccions de la CostaDaurada, PortAventura, s'ha tornat a enfundar el vestit de les grans ocasions aquest divendres, 16 de juny, i no és per menys: per fi s'ha estrenat la novamuntanyarussa 'Uncharted. El enigma de Penitence', basada en la franquícia de videojocs que porta el mateix nom.



Centenars de persones no s'han volgut perdre l'esperadíssim esdevenimentd'inauguració de la novaatracció de PortAventura. Entre mitjans de comunicació i 'influencers', l'expectació ha estat màxima i després d'un acte com el de les grans ocasions, l'adrenalina s'ha disparat i han pujat els primers passatgers a la nova 'darkride' del parcd'atraccions de la CostaDaurada.



Després de l'acte inaugural, amb parlaments i un petit espectacle, els primers a provar l'atracció han estat 12 treballadors de PortAventura, mentre que posteriorment ho han fet els mitjans de comunicació. El torn del públic no arribarà fins a aquest dissabte, quan 'Uncharted' obrirà les portes a tothom.
 

'Uncharted', la nova muntanya russa de PortAventura: tots els detalls

Poques incògnites quedaven ja per resoldre al voltant de la novaatracció de PortAventura. Des del seu anunci, al mes de novembre del 2022, s'han anat filtrant contínuament detalls que perfilaven com seria la novamuntanyarussa.

L'atracció està ubicada a la zona del FarWest i mitjançant una escenografia molt ben treballada, s'integra totalment al paisatge a la vegada que destaca amb un recinte de 4800 m2.

Una gran cara sense nas —la qual entre els fans de PortAventura ja ha estat batejada com 'VoldeRock' per la seva similitud amb el malvat de Harry Potter, Voldemort— corona el decorat, i des del seu accés els usuaris ja se submergeixen a l'experiència 'Uncharted'.

Després del recorregutinicial a la zona de cua, completament tematitzada amb una història d'un tresor asteca, la muntanyarussa700 metres de recorregut i 16 metres d'alçada. Tot això en format 'darkride', és a dir, és una atracció completament coberta. Els usuaris gaudeixen d'una experiènciaimmersiva barrejada amb els tradicionals 'loopings' i caigudes en picat que disparen l'adrenalina de tot aquell qui puja a l'atracció. Una de les característiques úniques d'Uncharted és la presència de caigudes laterals i plataformes giratòries durant el recorregut, provocant sensacions inèdites entre els habituals visitants del parc.

La nova atracció de PortAventura pot absorbir fins a 900persones cada hora, ja que hi haurà tresvehicles en funcionament amb capacitat per a 12 persones, i el recorregut té una durada de dos minuts i set segons.

Uncharted també tindrà en compte a les persones amb diversitat funcional oferint una experiència alternativa mitjançant la realitat virtual per a què tothom pugui gaudir de l'espectacle. En aquest sentit, l'alçada mínima per pujar és d'1,30 metres, mentre que la máxima és 1,95 metres.
 

Inversió milionària per convertir PortAventura en referent europeu

La inversió total del projecte, que ha estat possible gràcies a l'acord de llicència amb SonyPictures, és de 25 milions d'euros. La creació de la nova muntanya russa compta amb la col·laboració de la prestigiosa empresa de disseny IntaminAmusementRides i SallyCorporation, companyia líder internacional especialitzada en el desenvolupament de 'dark rides' i en el disseny d'animatronics.