El Vendrell deixa pel 2024 les platges sense fum ni soroll

El consistori encara no ha decidit si serà una restricció total o només en alguns trams

Vista de la platja de Coma-ruga.
Vista de la platja de Coma-ruga. | Ajuntament del Vendrell
Marc Guitart / ACN
04 d'agost del 2023
Actualitzat a les 9:49h
L'Ajuntament del Vendrell va aprovar el passat desembre la primera ordenança d'usos de les platges, en la qual s'establia que alguns trams serien lliures de fum i de contaminació acústica. Aquesta mesura, que va generar molt d'interès mediàtic, encara no s'està aplicant aquest estiu a les platges de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs.

Tal com ha reconegut l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, en una entrevista a l'ACN, aquest punt no s'ha pogut desplegar aquest 2023 perquè ha estat un any electoral. Això ha fet que no s'hagin pogut planificar els trams que tindran aquestes restriccions, tot i que hi ha hagut sis mesos des del desembre fins a l'inici de la temporada alta.

La planificació d'aquest punt es farà a partir del setembre, perquè a l'estiu "les platges són per gaudir, i no per planificar mesures", ha assenyalat el batlle. La intenció, doncs, és que el 2024 ja pugui entrar en vigor aquestes restriccions, que encara no està clar si seran per alguns trams o per al conjunt de les platges.

"Les entenem com tota una unitat, ja que seria difícil posar línies", ha argumentat Martínez. De totes maneres, l'alcalde no ha descartat identificar algunes zones perquè siguin d'accés prioritari per a persones amb sensibilitats especials. Cal recordar que l'Ajuntament del Vendrell ha tingut un canvi al capdavant de la regidoria de Platges després de les eleccions municipals.

Bàrbara Peris, regidora l'anterior mandat i principal impulsora de l'ordenança, va quedar fora del consistori perquè el seu partit, l'AVP-FIC, no va obtenir els vots suficients. Martínez va posar al davant d'aquesta àrea a Marta Tobella, del seu partit, que ja va marcar diferències d'entrada amb la gestió de Peris, fins i tot amb punts que formen part de l'ordenança. Un d'ells és el de fer una platja per a gossos, que la normativa no permet, però que la nova titular de platges ja ha establert com una prioritat.