La Fira de l'Avellana omple Riudoms d'activitats aquest cap de setmana

Consulta el prorgama d'actes de la 41a edició de la fira

La programació omple d'activitats aquest cap de setmana
La programació omple d'activitats aquest cap de setmana | TarragonaDigital
07 d'agost del 2023
Actualitzat el 08 d'agost a les 8:35h
Aquesta setmana arriba, a Riudoms, la 41a Fira de l'Avellana i 422a Fira de Sant  Llorenç. El programa compta amb activitats per a tots els gustos, des de degustacions i demostracions de cuina fins a globus aerostàtics i sessions musicals. Abans de la fira en si, que tindrà lloc aquest cap de setmana, el mateix programa contempla jornades tècniques per aquest dimarts, 8 d'agost, i el dimecres dia 9.

Divendres hi haurà l'acte inaugural, amb la Colla Gegantera de Riudoms, a més de la caminada nocturna de les Llàgrimes de Sant Llorenç. També hi haurà demostracions gastronòmiques de gelat d'avellana i garrofa i de coc d'avellanes. La jornada acabarà amb els Dj locals Barenys, XaviiXt i Locoromolo.

Dissabte s'amplia el ventall d'activitats amb natació, escacs, futbol, tallers familiars i tastos de vins. També hi haurà exposició de vespes, balls de bastons, demostracions culinàries i enlairament de globus aerostàtics. El dia es tornarà a tancar amb música de la mà de Dj Vermouth de la Casa - Shake Music Club i de l'orquestra Anònima.

La fira posarà el seu punt final diumenge, començant amb la Cursa de les Dones i els tastos d'avellana. La jornada també comptarà amb exhibició de grallers i de batucada, a més dels enlairaments de globus aerostàtics, la demostració infantil de portadors de saquets d'avellanes i la 37a cursa de Portadores i Portadors de Sacs d'Avellanes. La música tornarà a servir per cloure la jornada i la fira amb la Cantada d'Havaneres d'Olla Barrejada.
 

Jornades tècniques

Dimarts 8 d'agost 19.30 h a la Sala Jobacasén del Centre d'Entitats i Formació Les Escoles Velles. JORNADA TÈCNICA: QUADERN INTEGRAT D'EXPLOTACIONS, REQUERIMENT O OPORTUNITAT. A càrrec de M. Luz Cabodevila (cap de secció d'Agricultura i Sanitat Vegetal dels Serveis Territorials del DACC) i Albert Domingo (responsable d'Assessorament Rural dels Serveis Territorials del DACC). Presenta l'acte: Santi Llurba (president del Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de la Demarcació de Tarragona).

Dimecres 9 d'agost 20.00 h a la Sala Jobacasén del Centre d'Entitats i Formació Les Escoles Velles. JORNADA TÈCNICA: ENERGIES RENOVABLES. PROJECTES D'INSTAL·LACIÓ DE PLAQUES FOTOVOLTAIQUES A L'ESPAI AGRARI. A càrrec de Carles Vicente (Unió de Pagesos).
 

Divendres 11 d'agost

18.00 h OBERTURA DEL RECINTE FIRAL.

20.00 h ACTE INAUGURAL DE LA 41a FIRA DE L'AVELLANA I 422a FIRA DE SANT LLORENÇ. Pati de l'Escola Beat Bonaventura Lliurament del premi Fira de l'Avellana. Amb la participació de la Colla Gegantera de Riudoms.

20.45 h LA GARROFA MÉS REFRESCANT, EN FORMA DE GELAT. Escenari de l'Espai Gastrofira (Pati de l'Escola Beat Bonaventura). Showcooking per la creació d'un gelat de garrofa, avellana i melassa de garrofa. A càrrec de Montse Serramià, de Cultius Gaià, projecte de pagesia familiar agroecològica.

21.30 h SORTIDA DE LA 16a CAMINADA NOCTURNA "LLÀGRIMES DE SANT LLORENÇ". Plaça de la Palmera Recorregut: Riudoms - La Mussara (16 km). Durada aproximada: 4 hores. Els participants es podran inscriure el mateix dia a les 20.00 h a l'estand del CERAP. Organitza: Secció de Muntanya del CERAP.

22.00 h LA SIMPLICITAT I LA TRADICIÓ FETES DELÍCIA GASTRONÒMICA: EL COC D'AVELLANA DE LES ÀVIES DEL PRIORAT. Escenari de l'Espai Gastrofira (Pati de l'Escola Beat Bonaventura). Showcooking a càrrec d'Ester Gomis, de Ca Rosset i presidenta de la DOP Avellana de Reus, i de M. Teresa Llauradó, de Mussara Food i instagramer.

23.30 h AVELLANA SOUND. Parc de Sant Antoni Festa jove amb els DJs locals riudomencs DJ D'Barenys, DJ XaviiXt i DJ Locoromolo. S'instal·larà un Punt Lila.
 

Dissabte 12 d'agost

10.00 h TORNEIG DE NATACIÓ FIRA DE L'AVELLANA – 18È MEMORIAL JAUME JOAN ROIGET I CABRÉ. Piscina Municipal Per a cursetistes no federats. Organitza: Amics de Riudoms.

18.00 h OBERTURA DEL RECINTE FIRAL.

De 18.00 h a 20.00 h PARTIDES SIMULTÀNIES D'ESCACS. Porxo de l'Escola Beat Bonaventura Inscripció oberta a tothom a l'estand del CERAP. Organitza: Secció d'Escacs del CERAP.

18.30 h TORNEIG DE FUTBOL "FIRA DE L'AVELLANA" FEMENÍ. Camp de futbol municipal CD Riudoms - RCD Espanyol B Organitza: CD Riudoms.

De 18.30 h a 20.30 h TALLERS FAMILIARS: Crea el teu espai sostenible de la mà d'Antoni Gaudí / Pati de grava i arbres de l'Escola Beat Bonaventura. Els participants es podran inscriure prèviament al mateix espai.

18.30 h RIUDOMS TERRA DE VINS. Haima de la Gastrofira (Pati de l'Escola Beat Bonaventura). Presentació de vins locals, amb la presència i participació de dos elaboradors de vins de Riudoms: el Celler Porroig i el Celler Mas Amfres. Conduïda i moderada per Jesús Torres, enòleg.

19.00 h EXHIBICIÓ D'AVESPATS RIUDOMS. Pati posterior de l'Escola Beat Bonaventura. Marxa lenta de Vespes pel recinte firal, que acabarà amb una demostració per un petit circuit. En acabar l'exhibició, les motocicletes s'exposaran al públic. Organitza: Associació Avespats Riudoms.

19.00 h CUINA DE PROXIMITAT AMB PLANTES OBLIDADES I MALES HERBES? I TANT! Escenari de l'Espai Gastrofira (Pati de l'Escola Beat Bonaventura). Showcooking a càrrec de Laura Relea de Presentits, Experiència sensorial i gastronòmica.

19.00 h PRESENTACIONS I TASTOS DE VINS A PEU D'ESTAND. Espai Gastrofira (Pati de l'Escola Beat Bonaventura). A càrrec dels cellers presents a la Gastrofira.

19.30 h EXHIBICIÓ DE BALLS DE BASTONS. Pati de l'Escola Beat Bonaventura. A càrrec del Ball de Bastons del CERAP.

20.00 h L'AVELLANA MÉS DOLÇA, A QUATRE MANS. Escenari de l'Espai Gastrofira (Pati de l'Escola Beat Bonaventura). Showcooking a càrrec d'Adan Sáez, de Xocosave, guanyador del premi al Millor Panettone Artesà d'Espanya 2020, i Carles Domingo, del Forn Domingo de Riudoms.

20.30 h ENLAIRAMENT DEL GLOBUS AEROSTÀTIC DE LA DOP AVELLANA DE REUS. Zona d'atraccions infantils. Vols pujar a un globus aerostàtic i gaudir de la Fira des d'un altre punt de vista? Es realitzaran diversos vols captius.

20.30 h TORNEIG DE FUTBOL "FIRA DE L'AVELLANA" MASCULÍ. Camp de futbol municipal CD Riudoms – CD Les Borges del Camp Organitza: CD Riudoms.

21.15 h DIBUIXANT ELS PAISATGES DE LA NOSTRA TERRA A TRAVÉS DE LA CUINA. Escenari de l'Espai Gastrofira (Pati de l'Escola Beat Bonaventura). Showcooking a càrrec de Rafel Muria, conegut com el "Xef de la Mel", del Restaurant Quatre Molins de Cornudella de Montsant, que compta amb una Estrella Michelin, un Sol Repsol i altres distincions i reconeixements.

22.15 h SESSIÓ DJ AMB "VERMOUTH DE LA CASA - SHAKE MUSIC CLUB". Escenari de l'Espai Gastrofira (Pati de l'Escola Beat Bonaventura).

23.00 h CONCERT I BALL DE NIT AMB L'ORQUESTRA "ANÒNIMA". Parc de Sant Antoni Accés lliure i gratuït.
 

Diumenge 13 d'agost

09.30 h 7a CURSA DE LES DONES. Pati de l'Escola Beat Bonaventura. En benefici de la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona. Els participants es podran inscriure durant els dies previs a la piscina municipal o al web www.tretzesports.com. Organitza: Amics de Riudoms, Lliga Contra el Càncer Riudoms i Tretze Esports.

18.00 h OBERTURA DEL RECINTE FIRAL.

De 18.30 h a 20.30 h TALLERS FAMILIARS: Crea el teu espai sostenible de la mà d'Antoni Gaudí. Pati de grava i arbres de l'Escola Beat Bonaventura. Els participants es podran inscriure prèviament al mateix espai.

18.30 h TAST D'AVELLANES AMB ELS 5 SENTITS. Haima de la Gastrofira (Pati de l'Escola Beat Bonaventura). A càrrec d'Ester Gomis, de Ca Rosset i presidenta de la DOP Avellana de Reus.

18.30 h PRESENTACIÓ DEL PROJECTE ECONAU, PER LA CREACIÓ DEL PRIMER MOLÍ DE FARINA DE GARROFA ECOLÒGICA ÍNTEGRAMENT PRODUÏDA A CATALUNYA. Escenari de l'Espai Gastrofira (Pati de l'Escola Beat Bonaventura). A càrrec de Daniel Méndez, secretari de l'Associació L'Econau.

19.00 h EXHIBICIÓ DELS GRALLERS DE RIUDOMS. Cercavila pel recinte firal.

19.00 h PRESENTACIONS I TASTOS DE VINS A PEU D'ESTAND. Espai Gastrofira (Pati de l'Escola Beat Bonaventura). A càrrec dels cellers presents a la Gastrofira.

19.30 h DEMOSTRACIÓ INFANTIL DE PORTADORS DE SAQUETS D'AVELLANES. Av. Primer d'Octubre Modalitat no competitiva. Edats recomanades: 7-11 anys. Pes del saquet: 10 kg. Places limitades. Les inscripcions es podran realitzar al punt d'informació fins a les 19.00 h.

20.00 h 37A CURSA LOCAL DE PORTADORES I PORTADORS DE SACS D'AVELLANES - "GRAN PREMI UNIÓ". Av. Primer d'Octubre. Final de la combinada Reus-Valls-Riudoms. En acabar la cursa, s'entregaran els premis a l'escenari del pati de l'Escola Beat Bonaventura.

20.00 h EXHIBICIÓ DEL GRUP DE BATUCADA RIUDRUM'S. Cercavila pel recinte firal.

21.00 h BALL A LA FRESCA. Parc de Sant Antoni Música en viu. Organitza: Restaurant-Braseria Sant Antoni.

21.00 h ENLAIRAMENT DEL GLOBUS AEROSTÀTIC DE LA DOP AVELLANA DE REUS. Zona d'atraccions infantils. Vols pujar a un globus aerostàtic i gaudir de la Fira des d'un altre punt de vista? Es realitzaran diversos vols captius. Les inscripcions es podran realitzar prèviament al Punt d'Informació de la Fira. Places limitades.

21.30 h ELEVANT FINS AL CEL LA CUINA I ELS PRODUCTES DE RIUDOMS. Escenari de l'Espai Gastrofira (Pati de l'Escola Beat Bonaventura). Zona d'atraccions infantils. Demostració i show culinari realitzat des de dalt d'un globus aerostàtic i retransmès en pantalla gegant a l'espai Gastrofira i a través d'Instagram Live. A càrrec de diversos cuiners riudomencs.

22.30 h CANTADA D'HAVANERES A CÀRREC DEL GRUP OLLA BARREJADA. Escenari del pati de l'Escola Beat Bonaventura. Accés lliure. En finalitzar el concert, se servirà rom cremat.